Site: Desktop versie

Lionel Blokland: 'We gaan voor nog een termijn'

07/12/2021 02:57 - John Zaalman  
Voorzitter Lionel Blokland gebaart tijdens een alv. Achter de tafel ook Antonie Manhoef (l), Furgill Bell en Patrick Laing (r). Het bestuur ambieert nog een termijn, maar niet alle bestuursleden zullen terugkeren.

klik voor meer  meer...

Voorzitter Lionel Blokland gebaart tijdens een alv. Achter de tafel ook Antonie Manhoef (l), Furgill Bell en Patrick Laing (r). Het bestuur ambieert nog een termijn, maar niet alle bestuursleden zullen terugkeren. Foto:

PARAMARIBO - De jaarvergadering van de Surinaamse Volleybalbond met bestuursverkiezingen als belangrijkste agendapunt is op 20 december. "We gaan voor nog een termijn, weliswaar niet in dezelfde samenstelling", zegt bondsvoorzitter Lionel Blokland. Hij heeft geen idee als er andere kandidaten zijn. Secretatis Antonie Manhoef heeft de periode van indiening van kandidatenlijsten maandag geopend. 

Het bestuur hoopt het financieel verslag vóór die tijd af te hebben aangezien er veel te verifiëren is. Blokland onderkent dat de haast afgelopen twee jaar enerverend zijn geweest. "Op nationaal vlak is het nog steeds een challenge voor ons, omdat we jammer genoeg niet alles hebben kunnen realiseren wat we beoogden."     

Hij denkt daarbij onder meer aan de scholencompetitie in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, een overzichtelijkere nationale competitie en het digitaliseren en ordenen van de administratie. Op internationaal niveau zijn er forse stappen vooruit gemaakt bij de nationale mannen- en U23-vrouwenselectie.

"Ik denk dat met nog één termijn wij harder tegen deze zaken aan zullen gaan. We gaan zaken binnen het selectieproces oppakken en ook de organisatie. We maken de komende vier jaar deel uit van de top van de Norceca (de volleybalbond voor Noord- en Centraal-Amerika en het Caribisch Gebied, ... red.)", garandeert Blokland. 

De voorzitter geeft toe dat op communicatiegebied zijn bestuur tekortschiet. "We moeten beter gaan communiceren, maar teamwork heeft ons zeker gebracht naar het punt waarbij wij toch nog 60 procent van de gestelde doelen hebben weten te realiseren."

klik voor meer Vandaag