Site: Desktop versie

Vereniging van medici gaat niet in op kwestie overleden bolletjesslikker

30/11/2021 13:58 - Van onze redactie  
Vereniging van medici gaat niet in op kwestie overleden bolletjesslikker

PARAMARIBO - De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) ziet geen reden publiekelijk in te gaan op de kwestie waarbij een bolletjesslikker eerder deze maand om het leven kwam. Dit nadat verpleegkundigen van het 's Lands Hospitaal weigerden mee te werken aan de operatie voordat de politie op de hoogte zou worden gesteld. De patiënt zou zijn vertrokken toen hij hiervan hoorde. Later overleed hij aan de gevolgen van een overdosis drugs nadat één of meerdere bolletjes waren opengebarsten. 

De VMS wenst ook niet in te gaan op de rol van de chirurg. "Zulks op de eerste plaats uit respect voor de overledene en voor de familie. Bovendien laat het medisch beroepsgeheim geen ruimte om hierover al dan niet publiekelijk uit te wijden", aldus de VMS in een persbericht. Wel wil zij "prijsgeven dat in deze de betreffende arts zijn beroepsgeheim ook in deze casus correct in acht heeft genomen".

De ziekenhuizen hebben protocollen voor dergelijke gevallen, meldt de VMS. Het bestuur is al met voorbereidingen bezig om op korte termijn een symposium hierover te organiseren. Hieraan kunnen deelnemen medici, verpleegkundigen, ziekenhuisdirecteuren, politieambtenaren, juristen, journalisten, eindredacteuren en social media-influencers. "Dit zal kunnen bijdragen tot het feit dat men in de toekomst met goede inhoudelijke kennis omgaat met bepaalde (medische) kwesties", aldus de VMS.

klik voor meer Vandaag