Site: Desktop versie

'Ik ben gepasseerd door de regering'

23/10/2021 18:12 - Gilliamo Orban  
Ronald Hooghart vindt zichzelf de rechtmatige voorzitter van de CLO en kan zich niet voorstellen dat niet met hem, maar met Michael Miskin is gesproken door de regering in CLO-verband.

klik voor meer  meer...

Ronald Hooghart vindt zichzelf de rechtmatige voorzitter van de CLO en kan zich niet voorstellen dat niet met hem, maar met Michael Miskin is gesproken door de regering in CLO-verband. Foto: Irvin Ngariman

PARAMARIBO - Ronald Hooghart maakt binnenkort een kort geding aanhangig tegen Michael Miskin. "Onze advocaat heeft al een brief gestuurd naar de rechterlijke macht om aan te geven dat de verkiezingen niet correct zijn verlopen", zegt Hooghart. 

Hij is niet te spreken over de wijze waarop de regering met hem omgaat. Bij Hooghart kan het er niet in dat het bestuur onder leiding van Miskin recent heeft gesproken met president Chandrikapersad Santokhi. "Hij heeft een gemanipuleerd bestuur bij hem geroepen om te praten. Ik voel me niet gepasseerd, ik ben gepasseerd door de regering", aldus Hooghart.

Hij zal daarom binnenkort een manifestatie houden tegen de regering. Wanneer dat zal plaatsvinden, zal nog bekend worden gemaakt. De vakbondsman vindt dat de regering en Miskin onder één hoedje spelen. Hooghart blijft zich uitgeven als voorzitter van de Centrale van Landsdienarenorganisaties. Miskin werd tijdens een vergadering van het CLO Collectief op 27 augustus gekozen tot de voorzitter, maar volgens was die verkiezing dus onrechtmatig.

klik voor meer Vandaag