Site: Desktop versie

Kleding dode porknokker knelpunt begrafenis

04/08/2019 02:45 - Gilliamo Orban  
Na de dood van Furgill Aloeboetoe hebben verhitte goudzoekers materieel in brand gestoken, waaronder deze bus die werknemers van Rosebel Gold Mines moet ophalen en afzetten.

klik voor meer  meer...

Na de dood van Furgill Aloeboetoe hebben verhitte goudzoekers materieel in brand gestoken, waaronder deze bus die werknemers van Rosebel Gold Mines moet ophalen en afzetten. Foto: dWT Archief

PARAMARIBO - Familieleden van de 25-jarige Furgill Aloeboetoe vinden het een kwalijke zaak dat de kleding is verbrand die de jongeman droeg toen hij het leven heeft gelaten.  

Hij was zondag slachtoffer bij het incident tussen de politie en illegale goudzoekers in het mijngebied van goudmaatschappij Rosebel Gold Mines. "Wij hebben die kleren nodig om in de kist te plaatsen en dat doen wij volgens onze marrontraditie. Als de kleding er niet is, kunnen we in principe niet begraven", zegt Whitney Aloeboetoe, zus van de overledene.

Het lijk is intussen vrijgegeven. De familie heeft van de politie vernomen dat de medicus die belast was met de obductie, de opdracht heeft gegeven om de kleding te verbranden, omdat die onhygiënisch was. "Wij hadden de politie al op de eerste dag erop gewezen dat we de kleding van mijn broertje willen", zegt Aloeboetoe.

De familieleden van het slachtoffer wil nu weten wie de medicus is die de kleren heeft laten verbranden. "We willen hem of haar geen kwaad doen, maar dat zal ons geruststellen", zegt de zus. De rugtas van haar broertje heeft de familie teruggekregen. Volgens Aloeboetoe had haar broertje een telefoon en buiktasje bij zich, maar die spullen zijn niet te vinden.

Hermanus Aloeboetoe, oom van het slachtoffer, zegt dat er nog geen officiële datum voor de uitvaart is vastgesteld. De familie streeft ernaar om de jongeman op 10 augustus te begraven. Er is een advocaat in de arm genomen die van de staat zal eisen dat die de begrafeniskosten dekt.

klik voor meer Vandaag