Site: Desktop versie

Juan Pigot herkozen als voorzitter Parea

28/01/2018 15:59 - Van onze redactie  
Van links naar rechts: Juan Pigot (voorzitter), Raoul Franker (secretaris), Sherwin Vreeswijk (penningmeester)

klik voor meer  meer...

Van links naar rechts: Juan Pigot (voorzitter), Raoul Franker (secretaris), Sherwin Vreeswijk (penningmeester) Foto: Parea Suriname

PARAMARIBO - Juan Pigot is ook de komende drie jaar de voorzitter van Parea, de vereniging van gay-, bi- en transman-professionals. Hij werd vrijdag tijdens een algemene vergadering herkozen. De rechten van LGBT in Suriname verdedigen, de vereniging Parea verder uitbouwen en bovenal positief bijdragen aan de maatschappij. Dat zijn de doelen waar het herkozen bestuur de komende drie jaar voor gaat.  

De afgelopen bestuursperiode van drie jaar stond voornamelijk in het teken van het opzetten van de structuur van de vereniging. Ook werd een eigen Parea-kantoor ingericht en voerde Parea verschillende projecten uit op het gebied van mensenrechten, belangenbehartiging en training. "Een absoluut hoogtepunt was voor mij persoonlijk het irrigatiesysteem dat wij mede hebben kunnen schenken aan Huize Ashiana", vertelt Pigot.

Enkele andere mijlpalen voor Parea: de "Verklaring van Paramaribo", waarin prominente bedrijven verklaarden zich te zullen inzetten voor een LGBT-vriendelijk personeelsbeleid; de opvoering van de toneelstukken "Baka Fotenti Yari" en "Schijn", de tentoonstellingen "Faces" en "Me" en de conferenties "Work Place Pride" en "Mensenrechten voor Transgenders".

De komende periode zal het bestuur doorgaan op de ingeslagen weg, met de ondersteuning van bondgenoten, het bedrijfsleven en de verschillende internationale en nationale maatschappelijke organisaties.

klik voor meer Vandaag