Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mathoera: ‘Geen plek voor georganiseerde criminaliteit in leger’

Mathoera: ‘Geen plek voor georganiseerde criminaliteit in leger’

06/12/2021 13:44 - Van onze redactie

Minister Krisna Mathoera van Defensie.

Minister Krisna Mathoera van Defensie. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Er is geen plek voor de georganiseerde criminaliteit in het Nationaal Leger”, benadrukt minister Krishna Mathoera van Defensie. Het ministerie bevestigt dat een officier van het Nationaal Leger (NL) zaterdagavond is aangehouden door de politie op verdenking van drugshandel en smokkel. Hij is nadien door de Militaire Politie in verzekering gesteld. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Volgens de bewindsvrouw heeft de samenleving niets aan een leger waarbij officieren betrokken zijn bij de georganiseerde criminaliteit. "Het past niet binnen hun beroepsethiek en is ook niet de eed die zij hebben afgelegd. Zij moeten de samenleving juist naar eer en geweten dienen", aldus Mathoera in een persbericht van Defensie. Deze "mogelijke infiltratie vanuit de georganiseerde criminaliteit zal met man en macht worden uitgeroeid".

Inmiddels heeft Defensie maatregelen getroffen tegen een andere legerofficier, tegen wie de justitiële autoriteiten opsporing en aanhouding hebben gelast, voor zijn mogelijke betrokkenheid in de Tafelberg-drugszaak in april. Deze officier is ontslagen en maakt geen deel meer uit van het leger. Volgens minister Mathoera zijn de straffen van de krijgstucht, oftewel de interne gedragsregels binnen de strijdkrachten, op alle militairen gelijkelijk van toepassing, ongeacht hun rang.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina