Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Desiré Hooghart nieuwe voorzitter De Arend

Desiré Hooghart nieuwe voorzitter De Arend

05/12/2021 22:58 - Van onze redactie

Desiré Hooghart is sinds vrijdag de nieuwe voorzitter van De Arend.

Desiré Hooghart is sinds vrijdag de nieuwe voorzitter van De Arend. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Desiré Hooghart is de nieuwe voorzitter van de sportvereniging De Arend. Volgens een persbericht werd vrijdag tijdens een algemene ledenvergadering middels handopsteking zijn benoeming met algemene stemmen aangenomen en bekrachtigd.

René Lieveld was voorzitter van De Arend maar hij deed in 2019 een stap terug wegens gezondheidsredenen. Vanaf dat moment heeft Purcy Woerdings, die ondervoorzitter was, waargenomen. Echter, hij maakte in september 2020 kenbaar de scepter te willen overdragen. Woerdings, één van de medeoprichters en eerste voorzitter van De Arend, vierde september dit jaar zijn negentigste jaardag.

Op 3 december werd de alv gehouden om het bestuur aan te vullen en de leiding over te dragen aan Hooghart. Aangegeven wordt dat zijn voordracht als voorzitter unaniem werd ondersteund. Hij benadrukte in zijn eerste boodschap de wederzijdse verhouding, die er bestaat tussen de leden en de organisatie. "Zonder de organisatie bestaan de leden niet en zonder de leden heeft de organisatie ook geen recht van bestaan", aldus Hooghart.

Hij loofde de bestuursleden, die jarenlang onbaatzuchtig hun krachten en energie hebben gegeven aan de organisatie. De scheidende voorzitter kreeg een baddoek met het logo van de club en een pet. Hooghart vormt het bestuur met Genevieve Sairras, Tashia Klei, Mariska Lagenhorst, Winston Makhanlal en Runaldo Pierau.

Voor Hooghart is het niet de eerste keer dat hij voorzitter is van een sportorganisatie. Hij heeft enkele jaren de leiding gehad over de Surinaamse Tafeltennisbond, terwijl hij van september 2017 tot en met september 2021 bestuurslid was van het Surinaams Olympisch Comité.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina