Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketbalneven Leter en Kensmil winnen

Basketbalneven Leter en Kensmil winnen

05/12/2021 02:20 - Terence Oosterwolde

Dancell Leter had een belangrijk aandeel in de winst van Dixie State University.

Dancell Leter had een belangrijk aandeel in de winst van Dixie State University. Foto: Dixie State BBall  

PARAMARIBO - Mede door de inbreng van de Surinaamse basketballers Dancell Leter en Gavin Kensmil hebben de Dixie State University en de Stephen F. Austin State University gewonnen in de NCAA Division I. Leter had dertien punten, een game-high zeven rebounds, twee assists en één block in de 97-65 zege van Dixie State op de University of Saint Katherine. Kensmil droeg twaalf punten, vier rebounds, drie assists en een game-high drie steals bij aan de 100-76 winst van SFA op Wiley College.

Dixie State verbeterde zaterdagavond zijn winst-/verliesstaat naar 4-5 na de derde opeenvolgende overwinning in de eigen Burns Arena in Saint George. Leter stond in de basis, speelde 21 minuten, waarin hij drie van de zes veldbaskets scoorde, inclusief een machtige dunk met 17:06 op de klok, en twee three-pointers miste. Hij benutte zeven van de acht vrije worpen, had geen enkele turnover en maakte twee fouten. Leter pakte een game-high vijf offensive rebounds. Dixie State ontvangt op 11 december de University of Denver (3-5).

SFA kwam in het eigen William R. Johnson Coliseum tot season-highs van veertig field goals, 27 assists en honderd punten. Het team won voor de derde keer op rij en staat op 7-2 dit seizoen. Kensmil was heel efficiënt: in twintig minuten als basisspeler scoorde hij vijf van de zes baskets (zes van SFA's eerste acht punten nam hij voor zijn rekening) en benutte beide vrije worpen. De Surinamer had één persoonlijke fout en beging twee turnovers. SFA speelt op 11 december als onderdeel van de Hall of Fame Classic in Dickies Arena in Fort Worth, Texas tegen Liberty University (4-3).

Odessa College leed zaterdag een krappe nederlaag tegen Clarendon College: 58-60. Surinames Stephanie Hubard had twee punten en vier rebounds in vier minuten. Ze scoorde één van de drie baskets, had twee turnovers en drie persoonlijke fouten. Odessa (2-6) speelt vrijdag tegen Indian River State College (7-4).

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina