Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nannan Panday: 'We zijn aan einde vierde Covid-19-golf'

Nannan Panday: 'We zijn aan einde vierde Covid-19-golf'

03/12/2021 16:02 - (Bewerkt persbericht)

Soenita Nannan Panday-Gopisingh, voorzitter van de Stuurgroep Covid-19-communicatie, waarschuwt dat, ondanks de dalende trend, het gevaar van Covid-19 nog niet is geweken.

Soenita Nannan Panday-Gopisingh, voorzitter van de Stuurgroep Covid-19-communicatie, waarschuwt dat, ondanks de dalende trend, het gevaar van Covid-19 nog niet is geweken. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - "Met de dalingen in de dagelijkse en wekelijkse besmettingen kan worden gesteld dat we aan het einde zijn van de vierde Covid-19-golf." Soenita Nannan Panday-Gopisingh, voorzitter van de Stuurgroep Covid-19-communicatie, heeft middels grafieken en tabellen inzage gegeven in de recente data en feitelijkheden over het coronavirus in het land.

Nannan Panday-Gopisingh zei dat de rust op de diverse Covid-19-afdelingen in de ziekeninstellingen is teruggekeerd, waardoor ook de druk op het personeel wat afneemt. "Dit betekent dat de aandacht naar de andere afdelingen kan worden opgevoerd." Ze waarschuwde wel dat, ondanks de dalende trend, het gevaar van Covid-19 nog niet is geweken. "We weten niet welke kant het op kan gaan. We kunnen naar nul, maar we kunnen ook weer omhoogschieten", liet ze optekenen.

De deltavariant is tot nu toe besmettelijker dan de vorige varianten. Dit heeft met zich meegebracht dat veel meer kinderen - zoals ook werd verwacht - door het virus zijn getroffen. Geen van de kinderen die waren opgenomen, hadden intensieve zorg nodig. Ze werden in een speciaal daarvoor ingerichte Covid-19-unit op de kinderafdeling gemonitord door artsen.

Hoe de situatie zich verder ontwikkelt hangt af van diverse factoren, waaronder het naleven van de MoHanA-protocollen en hoe Omicron als nieuwe variant gedraagt, schrijft de Communicatiedienst Suriname vrijdag in een persbericht. Internist-infectioloog Lycke Woittiez zegt dat Omicron veel mutaties kent. De spreiding en het gevaar van deze variant zijn vooralsnog onbekend.

Uit cijfers is gebleken dat de Covid-19-vaccins een redelijke mate van bescherming bieden tegen de verschillende varianten die er zijn geweest. Echter, het is het nog onduidelijk of dat ook het geval is met de nieuwe variant. "Het is ook niet duidelijk hoe het immuunsysteem van de mens, na een eerdere Covid-19-infectie, zal reageren," aldus Woittiez.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina