Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw Weergevondenweg opnieuw 'officieel' opgeleverd

Nieuw Weergevondenweg opnieuw 'officieel' opgeleverd

01/12/2021 00:00 - Jason Pinas

De traditionele plichtplegingen ontbraken dinsdag niet bij de tweede oplevering van de Nieuw Weergevondenweg.

De traditionele plichtplegingen ontbraken dinsdag niet bij de tweede oplevering van de Nieuw Weergevondenweg. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - De Nieuw Weergevondenweg is dinsdag voor de tweede keer in iets meer dan anderhalf jaar ceremonieel opgeleverd. De eerste keer was op 12 mei van het vorig jaar toen onder anderen vicepresident Ashwin Adhin en ex-minister Vijay Chotkan de gerehabiliteerde straat in gebruik namen. Dinsdag was het de beurt aan minister Riad Nurmohamed.

"Na de eerste oplevering blijft de aannemer verantwoordelijk voor onderhoud. Tussen de eerste en de tweede oplevering is de weg opgeschoond, de straten die hier en daar wat verzakkingen vertoonden zijn hersteld en het gedeelte van het fietspad is afgerond", legde Santosh Soman, directeur civiel technische werken van het ministerie van Openbare Werken, uit in zijn toespraak. Vanaf dit moment is de overheid verantwoordelijk voor onderhoud van de weg.

Volgens Soman is de rehabilitatie van de Nieuw Weergevondenweg onderdeel van het integraal plan van 2009 voor de herinrichting van wegen. "De bedoeling was dat bij die wegen de riolering werd aangepakt en het fiets- en looppad, voor zover die er niet was, mee te nemen. Beoogd werd dat er een vlotte doorstroom van verkeer was. Maar met dat programma was het ook de bedoeling dat de verkeersveiligheid werd verbeterd", aldus de directeur.

Van al deze projecten die toen waren voorbereid, is twaalf jaar verder slechts een deel uitgevoerd. Soman: "Het is een mijlpaal om dit project, ondanks vele stagnaties zoals prijsstijgingen, te hebben afgerond." Vooral het geduld van de buurtbewoners stelde de directeur op prijs. De Nieuw Weergevondenweg zal als model dienen voor andere projecten.

Nurmohamed benadrukte dat er een enorme achterstand is op het gebied van infrastructuur. De bewindsman verzekerde dat er een inhaalslag zal worden gemaakt. Projecten die al geruime tijd zijn blijven liggen, gaan in overleg met een aantal aannemers weer worden opgepakt. "Men heeft weer geloof in goed bestuur en dat vooral de koers stabiel gaat blijven", merkte Nurmohamed op.

De districtscommissarissen Fulgence Javinde van Paramaribo Zuid-West en Suraksha Hirasingh van Wanica Noord-West waren lovend over de gerehabiliteerde weg. Net als VHP parlementariёrs Dew Sharman en Henk Aviankoi riepen de dc's automobilisten op om de straat niet als racebaan te gebruiken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina