Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Berusten in nieuwe coronavariant

Berusten in nieuwe coronavariant

01/12/2021 10:03 - Arjen Stikvoort

Oranje geeft aan dat de omicronvariant al in dat gebied is vastgesteld.

Oranje geeft aan dat de omicronvariant al in dat gebied is vastgesteld. Foto: Reuters  

PARAMARIBO - Of de Zuid-Afrikaanse coronavariant Omicron al in Suriname is opgedoken, is vooralsnog niet bekend, maar delen van de bevolking lijken zich na bijna twee jaar te hebben berust in de pandemie. "Corona is deel van ons leven geworden", reageert Patricia.

Omicron dook vorige week voor het eerst op in zuidelijk Afrika. Al gauw werden er besmettingen met deze nieuwe variant in Europa bij onder meer reizigers ontdekt. De coronamaatregelen werden door bepaalde landen flink aangescherpt ten einde deze variant buiten de deur te houden.

Hoewel Sherida Pinas volledig is gevaccineerd, maakt ze zich zorgen over Omicron. "Het wordt allemaal teveel. We weten niet meer waar we met het coronavirus naartoe gaan." Zaak is volgens Pinas om de maatregelen niet los te laten. "De overheid moet optreden. Ze moet een duidelijke lijn trekken."

Giovanni Kromo wil dat de regering de coronapandemie serieuzer aanpakt. "Strenger optreden en handhaven." Hij is bevreesd dat de Zuid-Afrikaanse variant overwaait naar Suriname. "Het lijkt erop dat het maar niet ophoudt. We moeten uiterst voorzichtig zijn en de maatregelen blijven naleven."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina