Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PS2K schenkt internaat Atjoni diepvriezer

PS2K schenkt internaat Atjoni diepvriezer

30/11/2021 10:02 - Samuel Wens

Met de schenking van deze diepvriezer is het internaat niet langer afhankelijk van derden om zijn waren op te slaan.

Met de schenking van deze diepvriezer is het internaat niet langer afhankelijk van derden om zijn waren op te slaan. Foto: dWT  

BOVEN-SURINAME - De virtuele groep Politiek Suriname 2de Kamer (PS2K) heeft een diepvriezer geschonken aan het Internaat van Atjoni. Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar hield het internaat zijn deuren gesloten vanwege ‘gebrek aan alles’. Reden voor PS2K om eind oktober een inzamelingsactie op touw te zetten. "Met het opgehaald bedrag hebben wij de freezer gekocht, zodat het internaat zijn waren koel kan opslaan”, zegt Lorenzo Mando van PS2K. “Een ieder is gelukkig en blij.”

PS2K is een Whatsappgroep waarbij deelnemers virtueel met elkaar discussiëren over onderwerpen en vraagstukken over de 'achtergestelde' gemeenschappen van het binnenland. Ook worden er virtuele lezingen gehouden. Mando overhandigde namens voorzitter Leo Bannafoo de diepvriezer aan directeur Dana Doekoe-Paulus. "Wij zullen dankbaar van de vriezer gebruik maken", zegt zij tevreden. "Ons internaat is wat het opslaan van spullen die aan bederf onderhevig zijn, niet meer afhankelijk van andere personen of instanties."

Eerder door tussenkomst van vicepresident Ronnie Brunswijk leverde firma Chotelal levensmiddelen voor twee weken aan het internaat, waardoor de deuren alsnog open gingen. Ook startte PS2K in de tweede week van november met een tuin voor het internaat. "Gehoopt wordt dat eind maart komend jaar groenten uit de eigen tuin te nuttigen", meldt Mando.

Hij roept tevens personen uit het gebied op om ook over te gaan tot de oprichting van een vriendenorganisatie van het internaat. "Op zo'n manier zal het verblijf op structurele basis ondersteund worden. De jongens en meisjes die momenteel in het internaat verblijven zijn de toekomst van ons gebied."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina