Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gemberfabriek Moengo moet lokale landbouwers stimuleren

Gemberfabriek Moengo moet lokale landbouwers stimuleren

29/11/2021 07:57 - Jason Pinas

Gemberfabriek Moengo moet lokale landbouwers stimuleren

Foto: Jason Pinas  

MOENGO - “Dit is ontwikkeling en het maakt mij ontzettend blij dat we zo een grote activiteit hier in Moengo krijgen.” Dit zei districtscommissaris (dc) Olivia Domini van Marowijne Zuid-West bij het startsein van de bouw van een gemberfabriek. Het verwerkingsbedrijf komt bij de markt van Moengo en zal voorlopig van vijftig landbouwers gember afnemen.

Het startsein werd vrijdag gegeven en het project is een initiatief van het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (AOB) van het ministerie Regionale Ontwikkeling en Sport. De gemberfabriek wordt, als alles volgend plan verloopt, over een maand opgeleverd. De financierder is Alcoa Foundation met 80.000 US dollar.

"De markt staat al geruime tijd hier maar er was geen bedrijvigheid. De marktventers vinden het te afgelegen. Maar nu hebben we een bestemming ervoor en we hopen dat het succesvol zal verlopen", merkte dc Dominie op. Volgens Marlon Cairo, directeur van de stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB), ligt het in de bedoeling dat de productie van gember in het gebied goed op gang komt. Hij riep de lokale bewoners op om het project te ondersteunen.

"Als we onze schouders niet eronder zetten gaat dit project niet lukken", benadrukte Cairo. Hij wees erop dat de lokale boeren niet meer naar Paramaribo hoeven af te reizen om hun gember te verkopen. "Den kan seri en leti dya ini Moengo", aldus de FOB-directeur.

Gemberfabriek Moengo (2)

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen