Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voetballers afwezigen tijdens hun ‘speciale’ vaccinatiedag

Voetballers afwezigen tijdens hun ‘speciale’ vaccinatiedag

28/11/2021 15:29 - Ricky Wirjosentono

Er werden honderden voetballers verwacht op de voor hen speciale vaccinatiedag, maar het bleef slechts bij enkelen.

Er werden honderden voetballers verwacht op de voor hen speciale vaccinatiedag, maar het bleef slechts bij enkelen. Foto: Ricky Wirjosentono  

PARAMARIBO - Er werd gerekend op de komst van honderden voetballers. Maar slechts enkelen kwamen opdagen op een ‘speciale’ vaccinatiedag, die gold als ‘teken van waardering’ aan de Surinaamse voetballers. Teleurgesteld was mede-initiatiefnemer Kenneth Jaliens niet, maar hij had wel een kritische noot: “Met het wegblijven van de actieve voetballers kun je veronderstellen welk verantwoordelijkheidsgevoel ze hebben.”

Voetballers konden zich zaterdagmiddag melden op het complex van D&F Group, aan de Brokopondolaan, voor een Covid-prik. Maar geen enkele 'actieve' voetballer kwam opdagen. Oud-international en parlementariër Ronny Aloema was een van de weinige die zijn tweede Pfizerprik kwam halen. Ook AstraZeneca- en Sinopharm-vaccins waren verkrijgbaar bij de mobiele unit van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG).

Aloema juichte de vaccinatiedag voor alle veld- en zaalvoetballers toe. Alleen door te vaccineren kan er georganiseerd worden gevoetbald, stelt hij. "De overige voetballers die denken in georganiseerd verband te willen sporten, moeten zich gewoon laten vaccineren. We kijken elk weekend naar wedstrijden op de televisie, maar zelf zitten we al twintig maanden stil. Willen wij zelf de bal laten rollen, dan moeten we met ons allen dit doen", aldus Aloema.

'Niet geslaagd'

Op het complex van D&F group verhoogde een dj de sfeer. Orpheo Klassie van D&F group vindt het jammer dat de grote groep voetballers van marronafkomst geen gehoor heeft gegeven aan de oproep. "Misschien voelen ze nog niet ervoor om gevaccineerd te worden", gist Klassie. "Onze inspanning om het gros van de voetballers over de streep te krijgen is niet geslaagd. Waar het aan ligt kunnen alleen zij beantwoorden."

Maureen Cameron, die de mobiele unit van de BOG vertegenwoordigde, had meer dan vijfhonderd spelers verwacht. Over de enkelen die zijn komen opdagen zegt zij: "We zijn toch blij dat die enkelen zijn geweest. Dat is een teken dat ze toch willen vaccineren."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina