Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verbeterde personal best niet genoeg voor kwalificatie zwemmers

Verbeterde personal best niet genoeg voor kwalificatie zwemmers

28/11/2021 16:03 - Marinio Balsemhof

Chantell Peiter kwalificeerde zich niet ondanks haar verbeterde persoonlijke tijd.

Chantell Peiter kwalificeerde zich niet ondanks haar verbeterde persoonlijke tijd. Foto: Marinio Balsemhof  

CALI - Chantell Peiter was met 1.01.69 de snelste in de openingsheat op de 100 meter vrij van de Panam Junior Games in Cali, Colombia. Dit was echter niet genoeg om door te stoten naar de top zestien van de continentale Spelen voor sporters onder 23 jaar. Het betekent wel een verbeterde personal best (pb) voor de Surinaamse op dit nummer. Bij de heren verbeterden ook Hendrik Powdar (54.69) en Feranto Stuger (56.16) hun pb op dit nummer, maar ook voor hun was er geen plek bij de laatste zestien.

Haar prestatie zorgde voor gemengde gevoelens bij Peiter. "Ik ben erg blij dat ik mijn tijd heb verbeterd, maar vindt het dat het niet genoeg is voor een kwalificatie", zegt ze. Ondanks de teleurstelling maakt de Surinaamse zwemster duidelijk dat opgeven geen optie is. "Ik kwam met het doel om mijn personal best te verbeteren en dat heb ik ook gedaan", zegt zij. De winst in haar heat geeft ook een extra stimulans naar meer, omdat zij alleen maar beter kan worden. "Dat geeft aan dat ik potentie heb om beter te worden. Ik moet gewoon harder werken naar verbetering toe", aldus de zwemster.

Dat Peiter ondanks de winst in haar heat zich niet kwalificeerde, geeft volgens haar alleen maar aan hoe sterk het deelnemersveld is. "Ik heb gezwommen tegen de top van de regio en ik ben blij dat ik mij heb kunnen meten", zegt zij. De zwemster weet nu waar zij aan toe is en wat te doen om steeds beter te worden. Zij hoopt in de toekomst meer internationale wedstrijden te zwemmen, omdat zij alleen zo beter kan worden. "In Suriname heb ik geen concurrentie dus moet ik mij meer met andere toppers uit de regio meten om beter te worden", aldus de zwemster.

Stuger is blij dat hij eindelijk zijn pb van 59.61 naar 56.16 heeft kunnen verbeteren. "Ik zwem altijd tussen de 59 seconden en één minuut, dus ben ik blij dat ik drie seconden sneller ben gegaan", zegt hij. De zwemmer maakt duidelijk dat de honderd meter niet echt zijn sterkste punt is, maar dat hij niet op zo een groot toernooi alleen op één nummer wou uitkomen. "Ik kom nauwelijks uit op de 100 meter. Ik ben meer een sprinter dus denk dat ik het de 50 meter beter zal doen." Hij bikt daarom tevreden terug. "Mijn start was goed, alleen mijn eindsprint was iets minder."

Zwemcoach Given Pinas blikt enigszins toch tevreden terug. "Ik voel me happy omdat de zwemmers hun tijden hebben verbeterd. Ik mag niet klagen." Powdar verbeterde zijn tijd van 56.09 naar 54.69 terwijl Stuger zijn tijd ook verbeterde. De coach die op de eerste dag aangaf dat de achterstand op de regio erg groot is, denkt na zondag toch anders daarover. "Hendrik Powdar heeft de finale nog net gemist en dat geeft aan dat de achterstand toch niet zo groot is als wij hadden gedacht. De tweehonderd meter ging een beetje moeizaam, maar op de honderd meter ging het beter." Pinas denkt dat zijn zwemmer op de 50 meter zelfs betere prestaties kan neerzetten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina