Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee verdachten meervoudige inbraak aangehouden

Twee verdachten meervoudige inbraak aangehouden

28/11/2021 13:33 - Van onze redactie

Twee verdachten meervoudige inbraak aangehouden

 

PARAMARIBO - De politie van het bureau Latour en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben Ollik P. (24) en Chivaro P. (43) aangehouden. Zij worden ervan verdacht in de nacht van dinsdag op woensdag te hebben ingebroken in de woning van een bejaarde vrouw aan de Beekhuyzenweg. Zij hebben zich toegang tot de woning verschaft door dievenijzers van een raam en een deur te forceren.

De verdachten zijn dezelfde nacht aangehouden, meldt de politie zondag op haar website. Het alarmsysteem ging af en de vrouw kreeg een telefoontje van haar zoon, die al onderweg was naar haar toe. De inbrekers maakten het alarmsysteem onklaar en begaven zich naar de bovenverdieping en haalden drie slaapkamers overhoop. Terwijl de bejaarde vrouw om hulp gilde, probeerden zij haar slaapkamerdeur open te trappen. Toen buren te hulp schoten verlieten namen zij de vlucht in een zwart gelakt voertuig zonder enige buit.

Via het Command Center kreeg de politie van het bureau Livorno de melding van de inbraak. Direct is daarna een algemene oproep uitgegaan naar eenheden in veld. Het bureau Latour en het RBTP speelden snel hierop in en wisten aan de hand van de beschrijvingen het voertuig klem re rijden op de kruising van de Draaibatrastraat en de Livornoweg. 

Aangezien het voertuig meermalen in beeld was gekomen bij eerdere diefstallen en inbraken, hebben de verdachten kennelijk meer op hun kerfstok en zijn daarom overdragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Zij werden voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het voertuig en de daarin aangetroffen breekwerktuigen en handschoenen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina