Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname zet in Dubai in op breed samenwerken met VAE

Suriname zet in Dubai in op breed samenwerken met VAE

28/11/2021 10:28

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking tijdens een persconferentie in Dubai.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking tijdens een persconferentie in Dubai. Foto: CDS  

DUBAI - De regering doet er alles aan om zeker vijf tot zes samenwerkingsovereenkomsten te tekenen met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), tijdens het bezoek van de Surinaamse presidentiële delegatie in Dubai. Het gaat onder meer om visumafschaffing, voorkomen van dubbelbelastingen, overheidsnetwerken en economische adviezen. Dit deelde minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) mee tijdens een persconferentie in Dubai.

Er zijn al overeenkomsten in behandeling over lucht- en zeeroutes van de VAE naar Suriname, waarbij Suriname als een 'in-transitbestemming' zal dienen. In plaats via Europa kunnen onder andere bestemmingen in Latijns-Amerika en het Caraïbisch via Suriname langs een kortere route worden bereikt. Hierbij bestaat ook nog de kans voor de toename van ecotoerisme in Suriname. Daarnaast is Suriname bereid in te spelen op watervoorziening voor de VAE en landbouwgrond beschikbaar te stellen voor voedselzekerheid van hun ruim 9,5 miljoen inwoners.

 "Wat de nieuwe olievindingen in Suriname betreft dienen investeringen hierin als basis voor duurzame ontwikkeling van ons land met de bedoeling dat er daarna zal worden overgegaan naar schonere energie", zei Ramdin zaterdag. Hij stelde Suriname voor als een klein land waar het investeren waard is. De belangrijkste redenen hiervoor zijn een stabiel politiek klimaat met een sterke onafhankelijke rechterlijke macht, en een vredelievend volk. "Ons volk is heel tolerant, daar wij elkaars feesten vieren en vredig leven met elkaar. Op basis van dit alles willen wij ons land aantrekkelijk maken voor investeerders."

De in Dubai aanwezige regeringsleiders zullen behalve de Expo 2020 Dubai, ook andere regeringsleiders en veel bedrijven bezoeken om te relaties te bevorderen. Het gaat onder andere om gesprekken over onder meer mijnbouw, havenbeheer, luchtvaart en schoonenergie. "Niet hier aanwezig zijn, is een verloren kans", aldus Ramdin.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina