Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pan-Am junior: Powdar strandt in series 200 vrij

Pan-Am junior: Powdar strandt in series 200 vrij

27/11/2021 15:11 - Van onze redactie

Hendrik Powdar (l) brak zaterdag zijn personal best op de 200 vrij. Hij en Feranto Stuger (r) zwemmen ook nog de 50 en 100 meter vrije slag.

Hendrik Powdar (l) brak zaterdag zijn personal best op de 200 vrij. Hij en Feranto Stuger (r) zwemmen ook nog de 50 en 100 meter vrije slag.  

PARAMARIBO - "Door Covid-19 hebben wij lang stilgestaan. Ik heb maar twee maanden gehad om mij voor te bereiden." Het is Hendrik Powdar zaterdag niet gelukt om in Cali, Colombia uit de series te komen op de 200 meter vrije slag. De Surinaamse zwemmer kwam in heat 1 tijdens de eerste Pan-Amerikaanse Spelen voor junioren tot 2:01,99. Daarmee ging hij sneller dan zijn inschrijftijd (2:02,28), maar het was bij lange niet genoeg om door te stoten. Hij eindigde als 23ste overall in het deelnemersveld van 25 zwemmers.

Tegenover Marinio Balsemhof, sportjournalist van de Ware Tijd die in Cali aanwezig is om de spelen voor Suriname te verslaan, stelt Powdar dat hij veel sneller kan zwemmen, maar dat hij door de lange inactieve periode zich niet optimaal heeft kunnen voorbereiden. Zijn teleurstelling is groot, omdat Powdar het Surinaamse record op dit onderdeel scherper wilde stellen. Sinds 1999 staat het record (1:57,25) op naam van Mike Fung A Wing. "Het is me niet gelukt, maar wie weet. Misschien gebeurt dat op de 50 of 100 meter", probeert hij zichzelf te motiveren. Snelste in de kwalificatie was de Braziliaan Breno Correia (1:51,40).

Coach Given Pinas had gehoopt op een plek in de finale, maar geeft toe dat dat streven ietwat te hoog is gegrepen. "Het is een heel sterk deelnemersveld waarbij er zelfs Olympiërs bij zijn. Dus als jij je wil kwalificeren moet je veel sneller kunnen", benadrukt hij. De coach is wel blij dat de zwemmer onder zijn inschrijftijd heeft gezwommen en daarmee zijn personal best heeft verbeterd. "Dat is waarop wij hadden gehoopt."

Pinas zegt dat dit toernooi duidelijk heeft gemaakt waar Suriname staat. "Ik ben hier met de top drie van Suriname en het heeft uitgewezen dat wij nog een flinke achterstand hebben." De coach zegt dat er veel werk aan de winkel is. "Wij moeten terug naar huis en weer de boeken induiken om naar oplossingen te zoeken."

Hij heeft ideeën en zal die aan de Surinaamse Zwembond voorleggen en samen naar oplossingen zoeken, belooft hij. Pinas denkt dat Suriname ongeveer twee jaar de tijd nodig heeft om de achterstand in te lopen. Powdar komt dit in Cali nog uit op de 50 en 100 meter vrije slag. Ook Chantell Peiter en Feranto Stuger zwemmen die afstanden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina