Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cassavefabriek Para voorlopig niet in beeld

Cassavefabriek Para voorlopig niet in beeld

26/11/2021 19:48 - Aidy Pinas

Minister Sewdien met zijn team in de cassavefabriek.

Minister Sewdien met zijn team in de cassavefabriek. Foto: CDS  

PARAMARIBO - De minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) Parmanand Sewdien bekijkt andere mogelijkheden dan de bestaande fabriek voor de verwerking van cassave. De bewindsman zegt in een gesprek met de krant dat de situatie rondom de cassavefabriek te para, Innovative Agro Processing Industries (IAP), complex is.

Hij wil daarom even wachten met het gebruik van de fabriek en uitkijken naar alternatieven op dit stuk. De bewindsman had in februari een bezoek gebracht aan IAP en het bedrijf staat er deplorabel bij. Sewdien is voorstander van een degelijk onderzoek met betrekking tot het cassavebedrijf, waardoor er wat licht kan schijnen op de onduidelijkheden die er zijn. Hij wil voorkomen dat de overheid investeert in het bedrijf en dan achteraf geconfronteerd wordt met allerlei zaken. "Zoals het eruit ziet, gaat het de regering gewoon naar een doolhof leiden."

Werkgelegenheid Para

 

Sewdien zegt zich ervan bewust te zijn dat het landbouwbedrijf de gemeenschap van Para veel heeft gekost. De komst van IAP betekende werkgelegenheid voor de gemeenschap van het district Para. In dit kader waren er trainingen verzorgd aan telers van dit landbouwgewas, zodat zij het bedrijf ook konden voorzien van cassave. Andere boeren hadden op eigen initiatief op grote schaal gepland, met de hoop dat ze hun producten bij het bedrijf kwijt konden. Echter, het ging stelselmatig slechter met IAP totdat het bedrijf de deuren moest sluiten. Het managementteam van de cassavefabriek richtte zich vooral op de export van cassave.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina