Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontzield lichaam 17-jarige geborgen nabij Gingindan

Ontzield lichaam 17-jarige geborgen nabij Gingindan

25/11/2021 18:03 - Samuel Wens

Het ontzielde lichaam van Ezechiël Misidjan is geplaatst op een rots, nadat het was geborgen.

Het ontzielde lichaam van Ezechiël Misidjan is geplaatst op een rots, nadat het was geborgen. Foto: Samuel Wens  

BOVEN-SURINAME - Het ontzielde lichaam van de zeventienjarige Ezechiël Misidjan is donderdag geborgen. De jongen verdween dinsdag in de Boven-Surinamerivier bij het dorp Pikin Slee in de diepte, toen hij door een stroomversnelling werd meegesleurd.

De zeventienjarige was zoon van Natachia Pinas, die als verpleegkundige bij de poli van de Medische Zending werkt te Pikin Slee. Naar de Ware Tijd verneemt was Misidjan, nadat hij zijn haar had geknipt, naar de aanmeerplaats van de school gelopen om te baden. Bij die gelegenheid verdween hij in de diepte. Misidjan groeide op in Frans-Guyana bij zijn vader en was niet bekend met de sterke stroming die er rond de rotsen kan ontstaan.

Ongeloof

Twee jongens van negen en twaalf jaar die bij hem in de buurt waren, probeerden tevergeefs om hem te redden. Reaĺdo Goedewacht, schoolleider in het dorp, kan nog steeds niet geloven dat de jongen zo snel aan zijn einde is gekomen. "Hij bruisde van energie. Ik hoorde mijn collega's wel gillen, maar sloeg er geen acht op. Dat doen ze wel vaker. Toen ik eindelijk vroeg wat er aan de hand was, kreeg ik dit slecht nieuws te horen", vertelt Goedewacht.

Sinds zijn verdwijning dinsdag startten de buurtdorpen Pikin Slee, Botopasi, Futunakaba, Grantatai en Bindikwai, een zoekactie naar de jongen onder leiding van de politie van Atjoni. Donderdagochtend rond tien uur is het stoffelijk overschot bij de Gingindansula - enige tijd varen vanaf de plaats waar hij verdween - gelokaliseerd. Het levenloos lichaam is door de politie in beslag genomen. Het is niet de eerste verdrinkingsdood op die plek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina