Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kensmil en SFA verliezen finale Cancún Challenge

Kensmil en SFA verliezen finale Cancún Challenge

25/11/2021 02:04 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil (14) en zijn team verloren de finale van de Cancún Challenge in Mexico.

Gavin Kensmil (14) en zijn team verloren de finale van de Cancún Challenge in Mexico. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Saint Louis University is donderdag in de vroege ochtend - lokale tijd - winnaar geworden van de Cancún Challenge 2021. In Mexico werd Stephen F. Austin State University, met in de gelederen de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil, in de finale met 79-68 verslagen.

Kensmil kwam in 28 minuten tot elf punten, drie rebounds, één assist, één steal en één block. Hij scoorde vier van de zeven veldbaskets, miste zijn enige three-pointer en benutte drie van de zeven vrije worpen. De forward maakte vier fouten en had drie turnovers.

SFA, dat na de nederlaag een winst-/verliesstaat heeft van 4-2, keek bij de rust aan tegen een 34-46 voorsprong. Echter, The 'Jacks vocht zich terug in de strijd en naderde SLU (6-1) drie keer tot vier punten: 48-52 na een three-pointer van Latrell Jossell met 11:15, 54-58 na een lay-up van Jossell met 7:17 en 56-60 na een lay-up van Sadaidriene Hall met 6:19.

David Kachelries -Gavin Kensmil -Roti Ware

Gavin Kensmil (m) wordt geflankeerd door Roti Ware (r) en David Kachelries.

Maar de tegenstander wist weer uit te lopen en het dichtst dat SFA daarna naderde was vijf punten. De genadeslag kwam met 1:37 toen Terrence Hargrove junior een three-pointer scoorde voor SLU en de score op 75-63 bracht. The Lumberjacks keren nu terug naar Verenigde Staten en moeten zondag in Natchitoches aan de bak tegen de Northwestern State University of Louisiana (1-5).

De laatste keer dat The 'Jacks het opnam tegen The Demons - 24 februari dit jaar in Prather Coliseum - werd met 83-57 gewonnen. Kensmil was toen goed voor 21 punten, negen rebounds, drie steals en één assist in 27 minuten als basisspeler. Op 20 januari (86-74) had hij voor eigen publiek in Nacogdoches, Texas 22 punten, acht rebounds, drie teals en één assist in 28 minuten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina