Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Help de mens in nood

Help de mens in nood

25/11/2021 14:33

Help de mens in nood

 

INGEZONDEN - Verbaasd heb ik kennisgenomen van de column van Sharda Ganga: 'De prijs van hulp'. Want wie zou namelijk problemen kunnen hebben met Vismale en stichting 1 voor 12 om behoeftigen te helpen? 1 voor 12 is nu in haar zeventiende levensjaar. Met alle trots mag ik aangeven dat tot op heden wij geen enkel mens in nood, zonder hulp, huiswaarts hebben gestuurd.

Ter informatie komen de mensen vrijwillig bij ons aankloppen voor hulp en tekenen ook een verklaring van geen bezwaar om voor de camera te verschijnen. Indien zij dit weigeren dan helpen wij niet. Immers, wij zijn geen Sociale Zaken, maar een stichting die afhankelijk is van donateurs die willen zien waar hun donaties naar toe gaan. Maar ook om de nood te laten zien om hulp vanuit binnen- en buitenland te krijgen. Want hulp haalt de stichting niet uit de lucht en van Sharda Ganga hebben wij tot op heden geen dubbeltje ontvangen. Aan onze werkwijze moet niemand komen!

"Het is de tweede keer op rij dat meneer Vismale meende een moeder in nood aan te spreken op haar productieve voortplanting",schrijft Ganga. Als de voorzitter van een verantwoordelijke stichting in de gemeenschap is het ook mijn taak om als een vaderfiguur corrigerend en voorlichtend op te treden. Wij geloven thans in: 'Geef ze geen vis, maar een hengel om te vissen!'

Ik zou het zeer op prijs stellen als Sharda Ganga ook hieraan een bijdrage zou leveren door een instituut te openen om voorlichting te geven aan jonge moeders/vaders om voorbehoedsmiddelen te gebruiken en om hun gebrek aan logica, zoals zij het verwoordt, op peil te brengen. Het is gemakkelijk om kritiek te leveren, maar met oplossingen komt niemand. Ik had graag oplossingsvoorstellen gezien van Sharda Ganga in plaats van het op de overheidssystemen te gooien.

Aangezien Sharda Ganga zich zo op haar teentjes getrapt voelt, omdat ik een jonge moeder heb aangesproken, roep ik alle jonge moeders die in nood verkeren op om voortaan niet bij de stichting 1 voor 12 aan te kloppen voor hulp, maar om zich aan te melden op bij Sharda Ganga. Ik vraag mij af wie Sharda Ganga is om mij te komen beschuldigen van zelfreclame onder het mom van liefdadigheid. Heeft zij ooit eens een helpende hand geboden aan een behoeftige?

Als helpen van de mens in nood voor haar betekent zelfreclame, dan maar zo. Ik lap daarom de kritiek van haar aan mijn laars. Het zou Sharda Ganga beter sieren om op te sommen wat zij allemaal heeft gedaan voor de mens in nood. Zeventien jaar lang doen wij het onbaatzuchtig, eerlijk en oprecht en dat ook zonder enige vorm van betaling.

Het wordt nu zeker tijd dat Sharda Ganga het programma van stichting 1 voor 12 gaat bekijken. Meer nog omdat wij als stichting niet alleen een moeder in nood aanspreken, maar al dertien sociale woningen hebben opgezet, drie keer per week dak- en thuislozen voeden, per dag honderden broden gratis geven aan sociale instellingen, gezinnen getroffen door brand opvangen en noem maar op. Vermeldenswaard is dat de veertiende en vijftiende woning in aanbouw zijn. Ik zeg met alle trots dat dit land nog meer van Vismale en zijn soorten nodig heeft!

Het zijn vaak genoeg de mensen die nooit wat hebben betekend voor 1 voor 12 en de mens in nood die altijd wat te zeggen hebben. Immers, de beste stuurlui staan aan wal! Ik had het op prijs gesteld als u mij eerst persoonlijk had benaderd, als mijn sociaal werk u dwars zat.

Louis Vismale

Voorzitter Stichting 1 voor 12

visje1voor12@hotmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina