Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Badmintonduo bijt spits af in Junior Pan Am Games

Badmintonduo bijt spits af in Junior Pan Am Games

25/11/2021 23:18 - Terence Oosterwolde

De Surinaamse delegatie (badminton en zwemmen) die donderdag participeerde in de openingsceremonie. Links staat delegatieleider Desiré Eendragt.

De Surinaamse delegatie (badminton en zwemmen) die donderdag participeerde in de openingsceremonie. Links staat delegatieleider Desiré Eendragt.  

PARAMARIBO - Suriname komt vrijdag voor het eerst in actie tijdens de eerste Pan-Amerikaanse Spelen voor junioren tussen veertien en 22 jaar in Cali, Colombia. De delegatie heeft donderdag geparticipeerd in de openingsceremonie die werd geteisterd door de regen. Enkele takken van sport vingen al dinsdag aan.

Delegatieleider Desiré Eendragt zegt tegen de Ware Tijd dat mede door de weersomstandigheden de delegatie niet is blijven hangen, maar na afloop rechtstreeks naar de bus is gegaan. Ook moeten de sporters die vrijdag aan de bak moeten rusten. Op schema staat badminton. Imani Mangroe bijt de spits af om tien uur 's morgens,  Jaïr Naipal speelt rond half zes 's middags en samen dubbelen ze om half acht 's avonds. Gilmar Jones is hun coach.

In Cali zitten ook de zwemmers Chantell Peiter, Hendrik Powdar en Feranto Stuger, die elk op de 50 en 100 meter vrije slag uitkomen, met coach Given Pinas. Powdar zwmt daarnaast de 200 vrij. "De sfeer in het team is prachtig", vertelt Eendragt. "Jammer dat ze niet onderling naar hun wedstrijden kunnen gaan kijken. Dat zou het aanvuren van elkaar beter maken." De delegatieleider zegt dat de verstandhouding onderling tussen sporters, coaches en hem goed is.

Junior Pan -Am -delegatie Suriname

Delegatieleider Desiré Eendragt en de Surinaamse delegatie worden geflankeerd door de twee lokale begeleiders die aan de selectie zijn toegewezen.

Tot nu toe verloopt alles vlot, aldus Eendragt. Hij heeft wel begrepen dat andere landen wat problemen van uiteenlopende aard ondervinden, maar Suriname is daar tot nu toe van bespaard gebleven. Aan de eerste editie doen sporters uit 41 landen mee. Het weer in Cali noemt hij "frisjes". "Het regent, het is net als het 'decemberweer' dat we in Suriname kennen", geeft hij een beeld.

De atleten Jurgen Lisse (100 meter) en Miquel Misidjan reizen zaterdag met coach Marlon Veira af naar Colombia. De vrouwenvolleybalselectie is maandag de laatste groep die naar Cali vliegt. Van het bestuur van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) wonen voorzitter Ramon Tjon-A-Fat en secretaris-generaal Dennis Mac Donald de spelen bij. Het duo vertrok maandag in de vroege ochtend samen met Eendragt uit Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina