Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ABS: Maandinflatie van 1,5 procent

ABS: Maandinflatie van 1,5 procent

25/11/2021 19:45 - Van onze redactie

ABS: Maandinflatie van 1,5 procent

 

PARAMARIBO - De prijzen in Suriname zijn tussen september en oktober dit jaar met 1,5 procent gestegen. Dat stelt het Algemeen Bureau voor de Statistiek vast op basis van voorlopige cijfers, die zijn opgenomen tussen 1 en 29 oktober.

Op basis van die data rekent het ABS uit dat de consumentenprijzen met gemiddeld 60,6 procent zijn gestegen als oktober 2021 wordt afgezet tegen oktober 2020. "Als naar de individuele items wordt gekeken, hebben die prijsbewegingen van tussen -27 procent (min) en +579 procent (max) laten zien", aldus ABS.

Bij het vaststellen van de consumentenprijsindex (CPI) is gewerkt met een vast pakket aan goederen en diensten bestemd voor consumptieve doeleinden. In Surinames CPI-pakket zitten 316 items, waaronder voeding en niet alcoholische dranken, alcoholische dranken en tabak en kleding en schoeisel.

Het ABS heeft prijzen opgenomen bij circa 170 meetpunten in hoofdstad Paramaribo en district Wanica. Verder waren er prijsopnames in de districten Nickerie inclusief Wageningen (bij ongeveer 115 meetpunten), Coronie en Saramacca (105), Commewijne (120) en Para (120), wat het totaal bracht op ongeveer 630 meetpunten.

Prijsindexcijfers ABS

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina