Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Met SuNoticia heeft Suriname Spaanstalige ‘open informatiedeur’

Met SuNoticia heeft Suriname Spaanstalige ‘open informatiedeur’

24/11/2021 00:00 - Arjen Stikvoort

Er wordt een toost uitgebracht na de officiële lancering van het Spaanstalige nieuwsplatform SuNoticia.

Er wordt een toost uitgebracht na de officiële lancering van het Spaanstalige nieuwsplatform SuNoticia. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - SuNoticia wil binnen enkele jaren uitgroeien tot het meest geraadpleegde platform van heel Latijns-Amerika. Met de officiële lancering van dit Spaanstalige online nieuwsplatform, dinsdag in Hotel Torarica, werd de eerste stap gezet naar wat initiatiefnemer Ana Ferrier zelf noemt: "Een hoge ambitie." Zij heeft alle geloof erin, want ze ziet de vraag naar Spaanstalige informatie "alleen maar toenemen".

"Onze missie is om Spaanstalige burgers en bedrijfsleven betrouwbare en hoog kwalitatieve informatie op tal van terreinen te verschaffen", onderstreept Ferrier. Vanwege de uitbraak van het coronavirus in maart 2020, strandden vele Spaanstaligen uit onder meer Cuba, Colombia en Venezuela in Suriname. Er ontstond een grote vraag naar antwoorden vanuit de Spaanstalige gemeenschap over repatriëringsvluchten, verblijf, coronanieuws en vele andere onderwerpen, licht Ferrier toe. Daardoor is het idee van het online Spaanstalige nieuwsplatform ontstaan.

Behalve voor de Spaanstaligen kan SuNoticia ( https://su-noticia.com/) ook van nut zijn voor geheel Suriname. "Op de scholen wordt Spaans gegeven. Kinderen kunnen bijvoorbeeld voor hun huiswerk informatie opzoeken via het platform, of je Spaanse taal erdoor te verrijken", zegt Ferrier enthousiast.

Een klein team van vrijwilligers werkt hard om steeds meer onderwerpen over toerisme, visa, expats, banen, vertalingen en veel andere informatie te posten op het platform, dat ook een buitenlands bereik heeft. "Het is heel belangrijk", zegt Jajaira, die Venezolaanse is. Zij is betrokken bij de Venezolaanse ambassade en maakt veelvuldig gebruik van het SuNoticia-platform. "Ten minste één open deur voor informatie voor de Latijns-Amerikaanse gemeenschap in Suriname."

Lancering Sunoticia (2)

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina