Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gavin Kensmil leidt SFA naar finale Cancun Challenge in Mexico

Gavin Kensmil leidt SFA naar finale Cancun Challenge in Mexico

24/11/2021 02:02 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil (l) en Calvin Solomon (r), beiden forwards, hadden samen dertig punten, veertien rebounds en drie steals in de overwinning op Buffalo.

Gavin Kensmil (l) en Calvin Solomon (r), beiden forwards, hadden samen dertig punten, veertien rebounds en drie steals in de overwinning op Buffalo. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Met team-highs twintig punten en zeven rebounds heeft de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil de Stephen F. Austin State University dinsdag geleid naar een krappe 79-78 overwinning op de University at Buffalo in Mexico. SFA speelt woensdag de finale van de Cancun Challenge tegen Saint Louis University (SLU).

Kensmil scoorde in 28 minuten zeven van zijn twaalf veldbaskets. Verder benutte hij zes van de acht vrije worpen en kwam tot drie offensive en vier defensive rebounds. De Surinamer had één steal, beging drie persoonlijke fouten en had drie turnovers. Zijn seizoengemiddelden staan tot nu toe op 18,2 punten en 8,6 rebounds per wedstrijd.

In Hard Rock Cancun nam SFA bij de rust een 38-28 voorsprong en stond het team in de tweede helft op drie momenten met twaalf punten voor. Echter, Buffalo vocht terug en nam zelfs twee keer de leiding: 73-72 met 2:55 (eerste voorsprong) en 75-74 met 2:06. Door vijf punten op rij te scoren stelde SFA uiteindelijk de buit veilig.

The Lumberjacks (4-1) wonnen hun tweede wedstrijd op rij in de Cancun Challege. De eerste partij werd vrijdag in het eigen William R. Johnson Coliseum gewonnen van Middle Tennessee State University (87-74). In de toernooifinale wacht woensdag Saint Louis University (5-1), die dinsdag met 82-76 sterker was dan de Illinois State University.

Cyarah Kensmil Ranger

Cyarah Kensmil was ook succesvol met Ranger College.

Ook Cyarah Kensmil, jongere zus van Gavin, had dinsdag succes. Na zes nederlagen op rij wist Ranger College (2-7) de uitwedstrijd tegen Howard Community College (5-6) in winst om te zetten: 61-42. Kensmil eindigde met twee punten, vijf rebounds, twee assists en één steal in 23 minuten. De guard scoorde één van haar twee schoten. The Lady Rangers komen vrijdag in Athens, Texas uit tegen Bossier Parish Community College (4-2).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina