Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: 1 dode, 48 besmettingen

Covid-19: 1 dode, 48 besmettingen

24/11/2021 22:17 - Van onze redactie

Covid-19: 1 dode, 48 besmettingen

 

PARAMARIBO - Eén burger heeft woensdag het leven gelaten aan de gevolgen van Covid-19. Voor deze maand was het de 65ste coronadode, terwijl sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 er nu 1.158 mensen zijn overleden door de besmettelijke ziekte.

Op het dashboard van de officiële Covid-19-website (https://covid-19.sr/) staat dat er woensdag 48 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen: dertien in Paramaribo, twaalf in Wanica, acht in Commewijne en één in Saramacca. De overige veertien cases staan vermeld onder overige.

Bij de swabunits hebben zich vierhonderd personen gemeld, wat betekent dat 12 procent van hun besmet was met het coronavirus. Suriname staat op een totaal van 50.629 positieve gevallen sinds maart 2020. Volgens het dashboard op de BOG-website (https://bogsuriname.com/dashboard/) is het reproductiegetal, de 'r', 0,82.

In de ziekenhuizen zijn er totaal 42 personen met het coronavirus opgenomen: 29 liggen op de zaal en dertien zijn op de intensivecareafdelingen. Van de 42 patiënten zijn acht volledig gevaccineerd en heeft één zieke de eerste prik gehad. Zestien van de mensen zijn niet ingeënt en van zeventien is de vaccinatiestatus niet bekend. Vijf burgers werden genezen verklaard, wat dat totaal bracht op 29.561.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina