Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting Rumas start herscholing jongeren

Stichting Rumas start herscholing jongeren

22/11/2021 18:56 - Tascha Aveloo

De start van het herscholingstraject van stichting Rumas met medewerking van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur op het Wil Axwijk Sportcentrum.

De start van het herscholingstraject van stichting Rumas met medewerking van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur op het Wil Axwijk Sportcentrum. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op verzoek van stichting Rumas vakdocenten ter beschikking gesteld voor het traject waarin vroegtijdige schoolverlaters worden onderwezen in electro, gawasa (gas,water,sanitair), houtverwerking en bouw. De stichting heeft als doel dropouts, risicojongens en jongens die in aanraking zijn gekomen met justitie een nieuw perspectief te bieden. Dertien jongens zullen dit traject van herscholing volgen.

Op het Wil Axwijk Sportcentrum vond de aftrap plaats. De jongemannen werden heel vurig gemotiveerd door onder andere assembleelid Obed Kanape. Hij maande hen aan om durf en moed te hebben om hun leven in eigen hand te nemen.

Kanape vertelde hoe hij een risico heeft genomen door zijn vaste baan op te zeggen bij goudmaatschappij I AM Gold om mee te doen aan de verkiezingen zonder te weten of hij zou worden gekozen. "Ma A faya ini mi taigi mi fu dyompo. En if yu dadon op yu wini, yu mus fu leri wan sani. Lek fa yu de dyaso, yu mus dyompo tek eng anga yu her ati".

Gracia Valies - Ormskirk, directeur Beroeps Onderwijs van het ministerie is blij met het project. "Rumas helpt deze jongeren die buiten het schoolsysteem zijn gevallen om welke reden dan ook. En je merkt dat als je ze een hand reikt, ze wel openstaan om te werken aan hun toekomst. Dan beseffen ze dat ze moeten investeren in hun eigen leven".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina