Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen 'total lockdown' op Srefidensi

Geen 'total lockdown' op Srefidensi

22/11/2021 17:01 - Arjen Stikvoort

Stanley Dijksteel (m) tijdens de persconferentie. Naast hem politie-inspecteur Milton Kensmil en dc Ricardo Bhola. Links overste Bob Mangal van het Nationaal Leger en CDS-directeur Alven Roosveld.

Stanley Dijksteel (m) tijdens de persconferentie. Naast hem politie-inspecteur Milton Kensmil en dc Ricardo Bhola. Links overste Bob Mangal van het Nationaal Leger en CDS-directeur Alven Roosveld. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - "Het is ondenkbaar dat deze jaardag niet wordt herdacht, omdat je als land de onafhankelijkheidsdag als meetmoment hebt: 'waar staan we?', 'wat is de planning?', 'wat is er allemaal gebeurd en hoe verder?'" Om die reden heeft de regering besloten dat er op 25 november geen total lockdown geldt. Stanley Dijksteel, voorzitter van de werkgroep 46 jaar Srefidensi', spreekt van een onafhankelijkheidsdag in de nieuwe normaal.

De partiële lockdown - elf uur 's avonds tot vijf uur in de ochtend - is donderdag zoals alle andere dagen van toepassing. Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noordoost heeft tijdens de persconferentie maandag de samenleving opgeroepen liever zoveel mogelijk via de televisie dan op de openbare weg de onafhankelijkheidsdag te vieren. "Want er zijn nog steeds levens te betreuren door corona", aldus de dc.

De Srefidensiviering heeft donderdag daarom "een sober en aangepast karakter". Door de autoriteiten is er een veiligheidszone ingesteld waarbinnen op gezette tijden enkel "functionele" mensen met een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat en uitnodigingskaart kunnen bewegen. "Orde, rust en veiligheid, alsmede de Mohanaregels, moeten die dag streng worden nageleefd, willen we er een geslaagde onafhankelijkheidsdag van maken", waarschuwde Bhola.

De veiligheidszone wordt op 24 november om zes uur 's avonds ingesteld en verloopt op 25 november om twee uur 's middags. De festiviteiten beginnen klokslag zes uur 's morgens met 21 minuutschoten. Vervolgens zal president Chandrikapersad Santokhi rond tien uur op het Kerkplein de diverse eenheden inspecteren. Ook voor de deelnemende manschappen geldt een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat. Het defilé zal door Covid-19 kleiner dan normaal zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina