Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte schietincident Bilawatra aangehouden

Verdachte schietincident Bilawatra aangehouden

20/11/2021 16:05 - Samuel Wens

Verdachte schietincident Bilawatra aangehouden

 

BOVEN-SARAMACCA - De vermoedelijke schutter B.S., van het schietincident dinsdagavond in het dorp Bilawatra, is aangehouden door de politie. Kapitein Orpheo Lafanti, tevens districtraadslid, zegt dat de dader door tussenkomst van zijn familie door de politie vrijdag werd opgehaald. De politie van Brownsweg en districtcommissaris Walter Bonjaski bevestigen de aanhouding.

De man hield zich dagen schuil in het bos. Hij wordt ervan verdacht de 64-jarige Guyanees Azore Almond Elon B. alias 'Big Man' te hebben doodgeschoten met een jachtgeweer met afgezaagde loop. Het is de bewoners niet bekend wat de aanleiding is geweest voor de schietpartij. Het slachtoffer heeft jaren in het dorp gewoond. "Hij was één van ons geworden in het dorp. Hij deed met alle dorpsactiviteiten mee", zegt Lafanti.

De Ware Tijd sprak de 33-jarige dochter Elisa Batson van de vermoorde man. Ze noemt haar vader "een harde werker en goedhartig persoon". "Hij woonde al lange tijd in Suriname, maar ging graag met vakantie naar Guyana. Pa heeft vier kinderen, van wie ik de enige ben in Suriname." Het ontzielde lichaam wordt waarschijnlijk dinsdag aan de familie afgestaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina