Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Korpsen gestart met oefening voor defilé Srefidensi

Korpsen gestart met oefening voor defilé Srefidensi

14/11/2021 15:05 - Van onze redactie

Een eenheid van het Korps Politie Suriname tijdens een eerder defilé.

Een eenheid van het Korps Politie Suriname tijdens een eerder defilé. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De diversen eenheden in Suriname zijn al gestart met de oefeningen voor het defilé bij de viering van 46 jaar staatkundige onafhankelijkheid op 25 november. Er zijn zes oefenmomenten ingepland. De eerste twee waren voor de individuele eenheden op hun basis, terwijl de overige vier gezamenlijk zullen plaatsvinden. Politie-inspecteur Milton Kensmil stelt dat ondanks de drukte de manschappen toch in staat moeten zijn te doen wat van hen wordt verwacht.

Kensmil zegt tegen de Communicatiedienst Suriname (CDS) dat er met de Motor Surveillancedienst (MSD) een zodanige situatie zal worden gecreëerd dat de gemeenschap "niet onnodig gedupeerd wordt". Aan alle weggebruikers, uit voorgenoemde gebieden, wordt verzocht de bevelen van de politie ter plaatse stipt op te volgen en ook de aankomende mediaberichten hieromtrent bij te houden.

Bij de vier gezamenlijke oefenmomenten zullen er wegomleggingen gelden. Op 16 november in het gebied Dr. Sophie Redmondstraat, gelegen tussen de Van Idsingastraat, Johan Adolf Pengelstraat, Mr. Eduard J. Brumastraat. Op 18 november nabij de Membre Boekoe-kazerne. Op 20 november zal in de omgeving van het Kerkplein een grote wegomlegging plaatsvinden. Dit, conform de dag van uitvoering.

De gemeenschap zal tijdig worden geïnformeerd over de wegomlegging tijdens de generale oefeningen op 23 november. Aan het defilé doen mee het Korps Politie Suriname (KPS), Korps Brandweer Suriname (KBS), Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), de Douane, de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname en het Nationaal Leger.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen