Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaamse kinderen doen mee aan internationale tentoonstelling

Surinaamse kinderen doen mee aan internationale tentoonstelling

22/10/2021 08:05 - Audry Wajwakana

De tekening getiteld 'Ultimate Goal' van de 12-jarige Surishna Moti.

De tekening getiteld 'Ultimate Goal' van de 12-jarige Surishna Moti. Foto: foto Peter Thielen  

PARAMARIBO - De tekeningen van Surishna Moti (12) ‘Ultimate Goal’ en Idan Samiran (6) ‘Waiting for U’ worden in de komende Beijing Olympische Winterspelen 2022 tentoongesteld. “Suriname wordt hiermee wederom positief op de kaart gezet”, zegt een dolenthousiaste Angela Salmo van G-Artblok.

Eind juli ontving de kunstopleiding een uitnodiging van de organisatie Colourful Imagination of Ice and Snow Best Wishes the Winter Olympics om deel te nemen aan de International Youth Painting Invitational-tentoonstelling in Beijing. Twee dagen vóór de deadline werden dertien werken digitaal opgestuurd en deze week zijn de winnaars bekendgemaakt.

Voor deze internationale tekenwedstrijd zijn de deelnemers opgesplitst in drie leeftijdscategorieën; peutergroep (4 - 6), kinderen (7 - 12) en tieners (13 - 18 jaar). Over de hele wereld zijn uit de honderden inzendingen, tien eersteprijswinnaars gekozen, twintig voor de tweede prijs en dertig voor de derde prijs. Samen met 58 andere tekeningen van kinderen van over de hele wereld, zullen hun tekeningen met de titels 'Ultimate Goal' en 'Waiting for U' tijdens de Winter Spelen in februari volgend jaar tentoongesteld worden. De dertien opgestuurde tekeningen zijn aan witte panelen in de galerie opgehangen.

Voor Farrah Samiran-Alexander, moeder van Idan, is de bekendmaking dat haar zoontje in de prijzen is gevallen, een blije verrassing. "Kinderen en ouders zijn in deze Covid-19-periode ook hard getroffen. Als ouder probeer je toch iets te verzinnen, waardoor je kind niet alles wordt ontnomen", zegt ze. Ze is de organisatie daarom erkentelijk voor dit soort mooie momenten.-.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina