Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nog geen positief antwoord voor ziekenhuispersoneel

Nog geen positief antwoord voor ziekenhuispersoneel

21/10/2021 14:04 - Aidy Pinas

Ook werknemers AZP hebben de SRD 700 koopkrachtversterking niet gehad.

Ook werknemers AZP hebben de SRD 700 koopkrachtversterking niet gehad. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De gesprekken tussen de bondvoorzitters en de directeuren van de zeven overheidsinstellingen, waaronder het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en ‘s Lands, hebben tot nu toe niet veel opgeleverd. Lloyd Pool, voorzitter van de AZP-bond zegt dat hoewel hij hoop koestert, hij twijfels heeft over een positieve actie van de werkgever.

Hij heeft namelijk vernomen "dat er een discussie is of dat de regering vindt dat er bewezen moet worden dat de werknemers ook landsdienaren zijn." Pool snapt niet waarom dit wordt opgeworpen, daar de toezegging enkele maanden geleden is gedaan. De regering had namelijk toegezegd het personeel van de overheidszorginstellingen in kwestie, een koopkrachtversterking van SRD 700 te geven.

Het personeel zit nog hierop te wachten en is inmiddels het wachten ook beu. De bonden hebben gisteren besloten om in beraad te gaan, waarbij er van zeven uur 's morgens tot 3 uur 's middags niet wordt gewerkt. Imro Edam, voorzitter van de Bond van 's Lands Hospitaal, heeft eerder vandaag een gesprek gehad met de directie van het ziekenhuis, maar dat heeft niets positiefs opgeleverd. Hij zal vandaag ook een gesprek voeren met de directie van het Wanica Ziekenhuis.

Hij hoopt dat het goed komt, zodat het personeel het werk weer kan hervatten. Edam vindt dat wanneer de overheid een overeenkomst aangaat met de bond zij zich eraan dient te houden, want dat is pas goed bestuur. Hij had anders verwacht van deze regering.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina