Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vis- en vleeshal Kwattamarkt krijgt upgrade door gulle Japan

Vis- en vleeshal Kwattamarkt krijgt upgrade door gul Japan

20/10/2021 18:18 - Van onze redactie

Het moment waarop het lint wordt doorgeknipt en de gekoelde vis- en vleeshal officieel in gebruik wordt genomen.

Het moment waarop het lint wordt doorgeknipt en de gekoelde vis- en vleeshal officieel in gebruik wordt genomen. Foto: FB Landbouwmarkt Kwatta  

WANICA - Door een schenking van iets meer dan 115.000 US dollar van Japan beschikt de Landbouwmarkt Kwatta vanaf woensdag officieel over een gekoelde vis- en vleeshal naar internationale standaarden. Deze hal, volgens de marktleiding "de eerste gekoelde vis-en vleeshal binnen de Caricom", zal een platform zijn voor de aanbieders van vis- en vleesproducten die volgens kwalitatieve normen hun waar aan de Surinaamse consument brengen.

Het is niet de eerste keer dat Japan de stichting S. Kisoensingh Landbouwmarkt Kwatta uit de brand helpt. In 2001 werd negentigduizend US dollar ontvangen, waarmee de markt een upgrade werd gegeven. Er werden nieuwe markthallen, een kantine en een toilettengroep gebouwd, terwijl de locatie een algehele facelift kreeg.

De markt huisvest elke week meer dan zevenhonderd standhouders uit Wanica, Paramaribo, Saramacca, Coronie, Nickerie, Commewijne en Para die groenten, fruit, vis en vlees verkopen. Op 3 oktober 2021 werd de groothandelsmarkt geïntroduceerd om de ontwikkeling en groei van de landbouwers en hun productie te stimuleren.

De groothandelsmarkt is elke zaterdagavond open van zes uur tot en met negen uur. In de toekomst wil de Landbouwmarkt werken aan het stellen en handhaven van gecertificeerde kwaliteitsstandaarden om de export naar met name het Caribisch Gebied mogelijk te maken.

De opening van de gekoelde vis- en vleeshal vond woensdag plaats door president Chandrikapersad Santhoki en Nobuaki Hanawa, de eerste secretaris van de Japanse ambassade in Suriname. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, districtscommissaris Suraksha Sital-Hirasingh van Wanica Noordwest en Vijay Jarbandhan, voorzitter van het bestuur van de landbouwmarkt, hielpen daarbij.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina