Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Possen' mogelijk bij CBB-kantoren

'Possen' mogelijk bij CBB-kantoren

20/10/2021 21:12 - Van onze redactie

'Possen' mogelijk bij CBB-kantoren

 

PARAMARIBO - Bij alle Bureau voor Burgerszaken in de districten Paramaribo, Wanica, Para en Marowijne zal er voortaan met de pinpas kunnen worden betaald. Met het voorzien van de BvB's van de bancaire elektronische betalingsmogelijkheid, de Point of Sale (POS), wordt het girale betalingsverkeer verder gestalte gegeven.

Niet alle BvB's in de districten Commewijne, Saramacca en Nickerie hebben de POS-mogelijkheid. Bij de lancering dinsdag sprake Anastatie Kanapé-Pokie, directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), de hoop uit dat in een later stadium het 'possen' mogelijk wordt in de districten Coronie, Brokopondo en Sipaliwini.

Kanapé-Pokie noemde elektronische betalingen "efficiënter" te midden van de Covi-19-pandemie. Met deze mogelijkheid worden volgens haar lange rijen bij de banken en pinautomaten vermeden door burgers die gebruik wensen te maken van de diensten van het CBB.

Daarnaast komt het giraal betalen de medewerkers van de BvB's ten goede, "omdat zij fysiek met kleinere geldbedragen te werk zullen gaan". De officiële lancering van de nieuwe dienstverlening vond plaats op het BvB Flora, waarbij de eerste twee POS-betalingen werden verricht voor documenten van het CBB.

Almar Giesberst, Chief Commercila Officer van de Finaban, sprak van een "historisch moment". Hij zei ervan overtuigd te zijn dat de dienstverlening van het CBB nu "nog sneller, gemakkelijker en veiliger" zal plaatsvinden. "En het is gratis", aldus Giesberts. De POS-apparaten worden geleverd door de Finabank.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina