Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herstelplan RGD na halfjaar gepresenteerd

Herstelplan RGD na halfjaar gepresenteerd

20/10/2021 14:41 - Van onze redactie

Fayaz Sharman presenteerde het herstelplan en ontwikkelingsprojecten van de RGD aan de regeringsdelegatie.

Fayaz Sharman presenteerde het herstelplan en ontwikkelingsprojecten van de RGD aan de regeringsdelegatie. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Zes maanden na op 16 april de opdracht te hebben gekregen een herstelplan te presenteren, heeft de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) het document dinsdag overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. De intentie van het herstelplan is om de knelpunten van de RGD structureel aan te pakken.

Volgens Fayaz Sharman, voorzitter van het stichtingsbestuur, wordt ernaar gestreefd de diensten én het imago van de gezondheidsinstelling, die is belast met de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte, te verbeteren. "Wij gaan focussen op meer inkomsten voor de gezondheidsdienst en bezuinigen waar nodig, zodat wij niet meer hoeven te rennen naar de minister van Financiën voor subsidie."

Het gezondmaken van de RGD geniet hoge prioriteit bij zowel de regering als de leiding van de instelling. Bij het breedvoerig overleg met de president waren naast de RGD-leiding en het stichtingsbestuur aanwezig de ministers Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking), Amar Ramadhin (Volksgezondheid) en Armand Achaibersing (Financiën en Planning).

Volgens de Communicatiedienst Suriname toonde minister Ramadhin zich "zeer content" met de presentatie van het herstelplan. Sharman heeft tijdens het overleg ook gesproken over ontwikkelingsprojecten. De RGD en het ministerie van Volksgezondheid gaan nu collectief de gezonde discussie inzetten om te kijken waar het plan moet worden verscherpt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina