Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CLO pleit bij regering voor ambtenaren en ziekenhuispersoneel

CLO pleit bij regering voor ambtenaren en ziekenhuispersoneel

19/10/2021 14:20 - Van onze redactie

CLO-voorzitter Michael Miskin (r) heeft maandag een kennismakingsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi.

CLO-voorzitter Michael Miskin (r) heeft maandag een kennismakingsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Het nieuwe bestuur van de Centrale van Landsdienarenorganisatie (CLO) heeft een lans gebroken voor de Algemeen Ambtelijke Dienst en het ziekenhuispersoneel. Tijdens onderhoud met de regering heeft voorzitter Michael Miskin gevraagd voor een nieuwe loonreeks voor deze twee groepen.

Volgens de nieuwe CLO-voorzitter zijn er momenteel negen loonreeksen. "Er was eerst een loonreeks gegeven aan leerkrachten in 2017 en na de loononderhandelingen van 2018 zijn er daarna nog zeven loonreeksen gekomen, maar de bureauambtenaren en het ziekenhuispersoneel zijn in Fiso achtergebleven. Daar willen we aandacht voor hebben", aldus Miskin maandag tijdens een officieel kennismakingsbezoek.

De ambtenaren en het ziekenhuispersoneel zijn sinds de onderhandelingen van 2018 nog niet ontkoppeld uit het Functie Informatiesysteem van de Overheid (Fiso). De regering beloofde dit punt mee te nemen in de onderhandelingen met de vakbeweging. President Chandrikapersad Santokhi deelde mee dat de regering bereid is om meer financiële injecties te geven aan de werkenden, maar er moeten eerst middelen vrijkomen.

Tijdens het kennismakingsbezoek is de rol van CLO in het tripartiet overleg tussen de regering, vakbeweging en het bedrijfsleven besproken. In dat verband wordt er verder onderhandeld over een pakket aan maatregelen die moeten leiden tot duidelijke zaken met betrekking tot de koopkrachtversterking, belastingverlichting, het sociaal vangnet, de werkgelegenheid en het prijsbeleid.

De CLO verwacht dat naar 1 januari 2022 toe de belastingschijven worden bijgesteld, zodat de mensen meer koopkracht krijgen. Het vakbondencollectief ziet graag dat de koopkrachtversterking wordt geïncorporeerd in het loon en dat het komend jaar een nieuwe algemene loonronde wordt ingevoerd. De CLO-voorzitter mikt op begin 2022, aldus de Communicatiedienst Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina