Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bikers Unit heeft na 15 jaar bestaansrecht bewezen

‘De bikers zijn gewoon niet meer weg te denken’

18/10/2021 07:59 - Jason Pinas

Zoals deze bikers van de politie een onuitwisbare indruk op het jongetje maken in de Palmentuin, zo zijn zij niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Paramaribo.

Zoals deze bikers van de politie een onuitwisbare indruk op het jongetje maken in de Palmentuin, zo zijn zij niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Paramaribo. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “De bikers hebben in de afgelopen jaren hun bestaansrecht bewezen. Ze zijn gewoon weg niet meer weg te denken.” Dit benadrukt politie inspecteur Max Terborg tegenover de Ware Tijd. Hij was vijftien jaar geleden in oktober 2006 heel nauw betrokken bij de opzet van de Bikers Unit. Het project, dat onder leiding van de toenmalige korpschef Delano Braam is geïnitieerd, was overgenomen van Nederland.

Het voornaamste doel van de fietsende agenten was om de politie dichterbij de burger te brengen en de criminaliteit in de binnenstad terug te dringen. "Dat is aardig gelukt", benadrukt Terborg. Hoewel hij na acht jaar naar een andere afdeling werd overgeplaatst, is de inspecteur nog altijd trots op de verworvenheden van de bikers.

Brigadier Jurmain Elskamp, eveneens vanaf het begin erbij, is nog steeds verbonden aan deze unit. Ook hij is van mening dat de bikers een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het terugbrengen van het veiligheidsgevoel in de binnenstad. "We zijn multi inzetbaar. De burgers kunnen we ook sneller en gemakkelijker dan de prowagen benaderen", merkt Elskamp op.

Volgens hem is het succes te merken in het feit dat ook in andere districten fietsende politiemensen zijn gestationeerd. Elskamp ziet graag dat meer collega's worden opgeleid tot biker zodat de afdeling beter voor de dag kan komen. Het uiteindelijke besluit hangt echter af van korpschef Roberto Prade en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Huldiging Biker Max Terborg Door Edward BelfortMax Terborg werd als hoofd van de Bikers Unit gehuldigd door de toenmalige justitieminister Edward Belfort.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina