Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Mensen met een visuele beperking verdienen ook menswaardig bestaan’

‘Mensen met een visuele beperking verdienen ook menswaardig bestaan’

16/10/2021 15:02 - Jason Pinas

Enkele deelnemers aan de korte wandeling van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname.

Enkele deelnemers aan de korte wandeling van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Blinden en slechtzienden moeten meer ondersteuning en betere accomodaties krijgen. Op de Internationale Dag van de Witte Stok, vrijdag 15 oktober, heeft de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS), met een korte wandeling vanuit het Blindencentrum aan de Dr. Sophie Redmondstraat naar Ondrobon, wederom aandacht gevraagd voor de doelgroep. De nadruk werd gelegd op beter toegankelijke straten en wegen en betere financiële ondersteuning.

"Wat willen wij? Goede wegen voor mensen die slechtziend zijn!", klonk het tijdens de korte loop. Normaliter zou de NSBS een grote activiteit hebben gehouden waarbij informatie en voorlichting zou worden geven maar door de uitdagingen vanwege Covid-19 moesten iets anders worden bedacht. "We hebben daarom een spontane loop met de mensen met een visuele beperking gehouden waarbij we deze mensen toch in beeld brengen", zegt Natasha Hanenberg-Agard, directeur van NSBS, tegenover de Ware Tijd.

"Mensen met een visuele beperking moeten niet in een vergeethoek geplaatst worden. Ook zij verdienen een goed menswaardig bestaan", benadrukt Hanenberg-Agard. Na de loop heeft Stichting Shiatsu Massage Suriname de zes blinden die verbonden zijn aan de NSBS en ook op het terrein werken, als professionele shiatsu-masseur in de bloemetjes gezet. Het zestal kreeg een presentje. Volgens Antusha Karsodikromo-Lim A Po, voorzitter van Stichting Shiatsu Massage, heeft haar organisatie speciaal op deze dag gewacht om de masseurs te eren. "Het is een speciale dag voor hen, dus ook wij hebben besloten deze mensen in het zonnetje te zetten vandaag."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina