Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname krijgt steun van Duitsland in strijd tegen Covid-19

Suriname krijgt steun van Duitsland in strijd tegen Covid-19

15/10/2021 18:59 - (Bewerkt persbericht)

Kurt van Essen (l), honorair consul van Duitsland, doet symbolisch de overdracht van beschermingsmiddelen aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken.

Kurt van Essen (l), honorair consul van Duitsland, doet symbolisch de overdracht van beschermingsmiddelen aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Suriname heeft materiële steun gekregen van Duitsland in de strijd tegen Covid-19. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) heeft vaccinatieverbruiksmiddelen in ontvangst genomen van Kurt van Essen, honorair consul van Duitsland. De donatie is het resultaat van de inspanningen van de organisatie SU4SU. Dat meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

De honorair consul onderstreepte het belang van vaccinaties en heeft ook verdere ondersteuning toegezegd. Minister Ramdin gaf aan zeer ingenomen te zijn met de vaccinatiemiddelen en benadrukte het belang van bilaterale samenwerkingen. Het protocol van overdracht werd donderdag ondertekend door Ramdin en Van Essen, waarna er een symbolische overdracht van enkele middelen plaatsvond.

Dave Boëtius, voorzitter van SU4SU, kwam via Van Essen in contact met de ambassade van Duitsland in Trinidad en Tobago. Na een screening en auditproces te zijn ondergaan door SU4SU, werd een budget van 50.000 euro ter beschikking gesteld voor het project. Vervolgens zijn na een internationale aanbesteding leveranciers geselecteerd. Na goedkeuring van de Duitse Ambassade zijn de orders geplaatst en de materialen geleverd voor het totaalbedrag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina