Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hub-positie Paramaribo nu delen met Barbados en Trinidad

Hub-positie Paramaribo nu delen met Barbados en Trinidad

15/10/2021 17:08 - Euritha Tjan A Way

De KLM vliegt vanaf zaterdag ook rechtstreeks naar Barbados en Trinidad en Tobago.

De KLM vliegt vanaf zaterdag ook rechtstreeks naar Barbados en Trinidad en Tobago. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het reizen mag weer en ook de KLM speelt in op die behoefte die reizigers, na anderhalf jaar thuiszitten, hebben om weer van een vakantie te genieten. De vliegmaatschappij heeft een paar bestemmingen in de regio toegevoegd aan haar routes en vliegt vanaf zaterdag op Trinidad en Tobago en Barbados.

Volgens Cindy Uden, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra), wil dat zeggen dat Suriname zijn positie als enige hub om vanuit het Caraïbisch gebied te vliegen naar Amsterdam, verliest.

"Vanuit de eilanden die verbonden zijn aan Nederland zoals Aruba, Bonaire, Curaçao en de andere zoals Sint Maarten kon dat ook wel", vertelt Uden. "Maar voor mensen die bijvoorbeeld in Guyana zijn en naar Nederland willen, moest dat via Suriname. Zij hebben nu dan de keus om te vliegen via Suriname, Trinidad en Tobago of Barbados. Zodra er meer keus is, dan kan het zijn dat reizigers niet voor Suriname kiezen."

De KLM kondigde in mei al aan dat, na de eerder aangekondigde uitbreidingen in Europa, met ingang van het winterschema in oktober ook nieuwe bestemmingen aan het intercontinentale netwerk toegevoegd zouden worden. Dit past in KLM's strategie om het netwerk eerst op te bouwen waar het herstel het snelst verwacht wordt en klanten een zo breed mogelijk keuze aan bestemmingen te bieden. Nieuw zijn Mombasa, Orlando, Cancún, Bridgetown, Port of Spain en Phuket.

Kiezen voor gemak

Met de Airbus A330 kunnen klanten drie keer per week vice versa vliegen naar Bridgetown Barbados, en Port of Spain Trinidad en Tobago. Nu de situatie en vooruitzichten aan het verbeteren zijn, komt ook netwerkuitbreiding weer aan bod, met name in en naar regio's waar het herstel het snelst verwacht wordt. Uden vermoedt dat de nieuwe bestemmingen van de KLM geen invloed zullen hebben op het publiek vanuit Suriname dat een visum nodig heeft. "Mensen kiezen nog altijd voor gemak en hun portemonnee. Het is trouwens wel de vraag of het wel goedkoper wordt om via-via te reizen en ook of mensen dat in deze Covid-19 tijd wel willen met overal pcr-testen en meer."

De voorzitter van de Asra meldt dat ook het Surinaamse reizend publiek de draad weer flink heeft opgepakt. "De mensen waren er na anderhalf jaar echt aan toe en we hebben dat zeker gemerkt in de maanden juli, augustus en september. Ze zijn gaan vaccineren en reizen. De vluchten van de verschillende vliegmaatschappijen waren goed bezet." Uden merkt op dat touroperator TUI fly als derde speler op de route Amsterdam Paramaribo voor een divers aanbod zorgde in het verleden, waar we nu alleen SLM en KLM hebben. "En met een derde speler zag je werkelijk de prijzen kelderen. Er zijn geluiden dat TUI fly weer op Suriname zal vliegen, maar wanneer dat zal zijn weten we niet."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina