Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Belangstelling voor kaderopleiding overheid noopt tot loterij

Belangstelling voor kaderopleiding overheid noopt tot loterij

26/09/2021 22:10 - Van onze redactie

De minister van Biza Bronto Somohardjo (r) laat een lot zien dat degene met dat nummer in staat stelt de ambtenarenopleiding te volgen.

De minister van Biza Bronto Somohardjo (r) laat een lot zien dat degene met dat nummer in staat stelt de ambtenarenopleiding te volgen. Foto: Biza  

PARAMARIBO - Alle 237 aangemelde ambtenaren in Paramaribo en de 51 in Nickerie krijgen een zo eerlijk mogelijke kans om de opleiding Hogere Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBO B&O) te kunnen volgen.

In Paramaribo zijn tachtig plaatsen beschikbaar en in Nickerie 45. Middels een numerus fixus werd zaterdag door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) gekozen wie tot de opleiding toegelaten kon worden in Paramaribo. Dit is voor het eerste gebeurd. Naast het managementteam van de opleiding waren ook aanwezig de examencommissie van Biza en het Korps Politie Suriname (KPS) die erop toezagen dat alles transparant en eerlijk verliep.

Biza Minister Bronto Somohardjo zegt dat er rekening gehouden moet worden met de aanwezige faciliteiten voor het afdraaien van deze vierjarige opleiding. Hij bedoelt beschikbare leslokalen en docenten voor het verzorgen van de lessen. Tegelijkertijd laat Somohardjo ook weten dat er inmiddels wordt uitgekeken naar modellen om in de toekomst meer ambtenaren in de gelegenheid te stellen om zich ook te kunnen inschrijven voor de opleiding.

Met deze HBO B&O wil de overheid het werk- en denkniveau van het midden- en hogerkader van alle departementen omhoog krikken zodat ze op een efficiënte en effectieve manier inhoud kan geven aan het overheidsbeleid. "Een goed draaiend overheidsapparaat is niet alleen goed voor ons, maar voor geheel Suriname." Minister Somohardjo heeft waardering voor het geduld van de studenten en de offers die ze zullen brengen om naast hun dagelijkse werkzaamheden de zware opleiding te volgen De HBO B&O is één van de opleidingen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, die in november 2021 start met cohort 3.

De tachtig ingelote studenten worden in de periode van 4 tot 6 oktober 2021 in de gelegenheid gesteld om zich in te schrijven. De numerus fixus procedure zal donderdag in Nickerie worden afgewikkeld, waarbij zoals eerder is aangegeven 45 loten zullen worden getrokken uit een bestand van 51 geregistreerden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina