Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • E-loket belangrijke stap voor betere dienstverlening

E-loket belangrijke stap voor betere dienstverlening

25/09/2021 08:06 - Arjen Stikvoort

EBS-directeur Marcel Eyndhoven en Biza-minister Bronto Somohardjo (r) tekenden vrijdag een samenwerkingscontract. Tien bedrijven hebben zich al gemeld voor het e-loket.

EBS-directeur Marcel Eyndhoven en Biza-minister Bronto Somohardjo (r) tekenden vrijdag een samenwerkingscontract. Tien bedrijven hebben zich al gemeld voor het e-loket. Foto: Arjen Stikvoort  

PARAMARIBO - Een betere en vooral efficiëntere dienstverlening voor het bedrijfsleven en de burgerij. Met dit doel ondertekende minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) vrijdag klokslag tien uur een samenwerkingscontract met bedrijven die zich hebben aangemeld voor het e-loket van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB).

Somohardjo praat van "een belangrijke stap voor een betere dienstverlening". "We zijn blij met onder meer de banken en de notariaten die het vertrouwen in ons hebben gesteld. Wij verwachten dat meer bedrijven zullen volgen en dat daarmee de rijen voor de CBB's minder worden."

EBS is één van de bedrijven die zich heeft aangesloten. Directeur Marcel Eyndhoven had de eer om als eerste zijn handtekening te zetten onder het contract. Hij wees op de belangrijkheid van het e-loket. "Je moet vaak (basis)gegevens van jouw klanten controleren en dat kan je alleen met een officieel overheidsdocument als bijvoorbeeld een uittreksel."

Met deze voorziening - het e-loket - kunnen problemen volgens Eyndhoven direct worden opgelost "en kan de klant gelijk weer weg zonder eerst bij het CBB een uittreksel te moeten opvragen". "Het is een zeer goede stap voor de ontwikkeling van Suriname."

CBB-directeur Anastasia Kanapé-Pokie onderstreept dat er veiligheidskleppen zijn ingebouwd. "De privacy van de burger is heel belangrijk. Het is niet de bedoeling dat bedrijven waarmee we een overeenkomst hebben afgesloten, kunnnen graaien in onze administartie. Het gaat echt om de basisinformatie van de burger zoals ID-nummer, geboortedatum", benadrukt Kanapé-Pokie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina