Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bemiddelingsraad brengt kijvende vakbonden SWM bijeen

Bemiddelingsraad brengt kijvende vakbonden SWM bijeen

25/09/2021 02:02 - Van onze redactie

Vicepresident Ronnie Brunswijk kreeg in augustus tot twee keer toe kort na elkaar het personeel van de SWM op zijn stoep, maar wist medewerkers en directie niet nader tot elkaar te brengen.

Vicepresident Ronnie Brunswijk kreeg in augustus tot twee keer toe kort na elkaar het personeel van de SWM op zijn stoep, maar wist medewerkers en directie niet nader tot elkaar te brengen. Foto: Directoraat Volkscommunicatie  

PARAMARIBO - Hoewel de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname (BR) zich niet kan uitlaten over de rechtmatigheid van een bestuur aangezien het een rechtsgeschil is, is het de organisatie wel gelukt de twee personeelsbonden onder leiding van Rudi Baarh en Dwayne Cairo bij elkaar te brengen. Na intensieve bemiddeling is met hen overeengekomen dat er op 22 oktober onder leiding van de BR bestuursverkiezingen plaatsvinden.

De bond onder leiding van Cairo besloot het werk neer te leggen omdat er met de directie maar geen akkoord kan worden bereikt over de hoogte van de zogenoemde overbruggingstoelage. Deze zou worden toegekend aan het personeel omdat de collectieve arbeidsovereenkomst 2021 nog niet tot stand is gekomen.

De BR wist de twee vakbonden zo ver te krijgen een gezamenlijke commissie samen te stellen en vervolgens één eis te formuleren en deze aan de bemiddelaar te presenteren. Echter, na het uitwerken en presenteren van diverse voorstellen en modellen aan directie en de commissie concludeert de raad dat partijen nog ver uitelkaar liggen.

Vrijdag is daarom op basis van de Arbeidsgeschillenwet een oordeel uitgesproken in de hoop dat het zal leiden tot een oplossing van het geschil, "zodat er weer rust komt binnen het bedrijf". Op basis van deze zelfde wet besloot de bemiddelaar op 7 september in te grijpen, nadat vicepresident Ronnie Brunswijk faalde partijen tot elkaar te brengen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina