Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gemengde reacties op e-ID in Boven-Suriname

Gemengde reacties op e-ID in Boven-Suriname

24/09/2021 08:08 - Samuel Wens

Anastatia Kanape-Poki, directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB).

Anastatia Kanape-Poki, directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Foto: Collectie Binnenlandse Zaken  

SIPALIWINI - De twee kantoren voor burgerzaken in Atjoni en Debike in het bestuursressort Boven Suriname zijn operationeel en gereed om e-ID-kaarten aan te maken. Dat meldt Anastatia Kanape-Poki, directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). De kantoren in Boven Suriname zijn vanaf maandag 20 september gedurende een maand open. Dit speciaal voor de aanvraag en afhaal van de aangemaakte e-ID kaarten.

"Personen vanaf zestien jaar die voor het eerst een kaart aanvragen moeten het doen met de bescheiden van hun ouders", zegt Kanape-Poki. "Ook 3472 burgers in Boven Suriname, moeten hun oude identiteitskaarten inruilen voor de e-ID. Bij late aanvraag zullen zij beboet worden met SRD 250", aldus Kanape-Poki.

Milton Eduards is ingenomen met deze mogelijkheid. "Een e-ID gaan aanmaken in Paramaribo en wederom gaan afhalen was een hele onderneming die ons veel tijd en geld kostte. Je kon de e-ID pas na zes weken ophalen in Paramaribo. Nu hoeft dat niet meer", verwoordt hij de blijdschap van de lokale bewoners in Botopasi.

Bestuursopzichter John Main ziet in deze faciliteit geen verlichting voor de bewoners van het ressort Asidonhopo en het Langugebied. "Voor hen is de aanmaak van een e-ID in Atjoni en Debike geen oplossing", zegt. "Het boottransport heen en weer van het resort naar Atjoni kost respectievelijk SRD 500 en SRD 800. De mensen kunnen zulke bedragen niet ophoesten en blijven dan zonder officiële documenten," weet de bestuursopzichter te melden . "De overheid moet haast maken om het C.B.B kantoor van Asidonhopo wederom open te stellen, zodat wij dicht bij huis onze papieren kunnen regelen", vindt Main.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina