Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kenrick Sahadeo wint SWU 19 september race na spannende eindsprint

Kenrick Sahadeo wint SWU 19 september race na spannende eindsprint

21/09/2021 08:13 - Marinio Balsemhof

Kenrick Sahadeo wint SWU 19 september race na spannende eindsprint

 

PARAMARIBO - De SWU 19 september race van Diapura naar Stolkertsijver en terug, kende zaterdag een spannende eindsprint. Met een tijd van 1.57.41 ging Kenrick Sahadeo slechts tweeënvijftig seconden vóór Teun de Ridder over de finishlijn. Jorryn Simson eindigde als derde in de race in het district Commewijne. Bij de junioren was Jon Kasdiran de snelste. Hij werd gevolgd door Keoma Sumter en Xavi Wadilie. Bij de Masters kwam Benito Gerlings als eerste aan en Tony Pijpers werd tweede. Tachana Dalgers was de enige vrouwelijke deelnemer. Zij reed de afstand van de mannen en was een aantal van hen te snel af.

De 22-jarige Sahadeo is blij met de overwinning, omdat hij heel hard heeft moeten werken om De Ridder te kunnen verslaan. "Ik ben erg blij dat ik het moeilijk heb kunnen maken voor Teun de Ridder en hem ook heb kunnen verslaan. Het heeft lang geduurd en ik heb er hard voor moeten trainen. Door een bepaalde strategie toe te passen, heb ik hem uiteindelijk kunnen verslaan", aldus de wielrenner die hard werkt aan zijn ontwikkeling. "Ik train serieus en hard. Ik fiets zeker vierhonderd kilometers per week", geeft hij aan. Vorig jaar heeft Sahadeo zestienduizend kilometer gefietst en hij beweert dat hij voor dit jaar al op dertienduizend kilometer zit.

De winnaar zegt dat hij niet aanwezig was bij de vorige race, die vol overmacht werd gewonnen door De Ridder. "Ik was in Guyana voor wedstrijden", vertelt hij. Het feit dat De Ridder toen oppermachtig was, maakte de uitdaging om de race van zaterdag te winnen erg groot. Hij wijst erop dat de wedstrijd bij de buren op een hoger niveau ligt. Hierdoor is zijn conditie nog beter geworden, waardoor dit ook heeft bijgedragen aan de goede race. "Zaterdag was het een leuke wedstrijd, waarbij ik veel heb mogen leren", aldus de wielrenner.

Deze overwinning moedigt Sahadeo aan om zijn droom - meedoen aan de Caribische kampioenschappen - na te streven. "Ik train al zeker anderhalf jaar hard om aan de Caribische kampioenschappen mee te doen", geeft hij aan. De wielrenner zou in augustus hieraan deelnemen, maar zijn verzoek bij het Surinaams Olympisch Comité voor steun werd niet ingewilligd. "Ik heb toen besloten om in Guyana aan wedstrijden te participeren", legt hij uit.

De wielrenner wil eind van de maand weer richting onze westerburen, maar het is volgens hem moeilijk de middelen hiertoe te vergaren. Vooral verblijf is een groot probleem. Echter, de sportman heeft de moed nog niet opgegeven en blijft mensen en bedrijven benaderen voor steun. "Ik wil aan die wedstrijden meedoen om mij beter te ontwikkelen.".-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen