Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jarige Finabank kijkt uit naar nog meer groei

Jarige Finabank kijkt uit naar nog meer groei

20/09/2021 22:28 - Van onze redactie

Jarige Finabank kijkt uit naar nog meer groei

 

PARAMARIBO - De Finabank, opgericht op 20 september 1991, heeft maandag haar dertigjarig bestaan niet uitbundig gevierd. Vanwege de huidige economische situatie en de Covid-19 crisis, heeft de bank ervoor gekozen om de viering van haar jubileum anders te doen: door terug te geven aan haar klanten en aan de gemeenschap.

Naast de diverse promotieacties van de afgelopen maanden, zal de bank een financiële donatie van elk 3.000 US dollar doen aan Huize Albertine in Paramaribo, Stichting Matoekoe in Wanica en Het Zusters Dankers Centrum in Nickerie. In alle genoemde districten is er een Finabank filiaal gevestigd. Naast bovengenoemde donaties worden alle baby's die dit jaar op de jaardag van de bank zijn geboren, in het zonnetje gezet. 

Finabank is opgericht door Jules Tjin Wong Joe en in de afgelopen dertig jaar gegroeid tot de vierde grootste particuliere bank in Suriname. "Een heugelijk feit waar de bank trots op is", schrijft de financiële instelling in een persbericht. De bank groeide van een kleine familiebank met een startkapitaal van toen 10 miljoen Surinaamse gulden, naar een systeembank met een balanstotaal van ruim SRD 5.5 miljard in 2021. "Het succes van de afgelopen dertig jaar is mede te danken aan het vertrouwen en de ondersteuning van onze klanten en de gemeenschap."

Finabank heeft in 2020 een uitdagende strategie uitgezet en "is goed op weg om deze strategische doelstellingen te realiseren, waarbij de focus is op het verder stimuleren van elektronisch bankieren, het verbeteren van de digitale kanalen van de bank en het verstevigen van de relatie met haar klanten. Ondanks de huidige economische omstandigheden, heeft de bank een goede solvabiliteits- en liquiditeitspositie ondersteund met een sterke governance structuur." De bank is voornemens de komende jaren nog verder te groeien. "Stilstaan is voor u en voor ons, geen optie", aldus de Finabank.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina