Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 100.000 antigeen-sneltesten onderweg van Nederland

100.000 antigeen-sneltesten onderweg van Nederland

19/09/2021 10:42 - (Bewerkt persbericht)

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid (l) en zijn Nederlandse ambtgenoot Hugo de Jonge na ondertekening van de schenkingsovereenkomst. Achter hen president Santokhi en premier Mark Rutte.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid (l) en zijn Nederlandse ambtgenoot Hugo de Jonge na ondertekening van de schenkingsovereenkomst. Achter hen president Santokhi en premier Mark Rutte. Foto: via CDS  

PARAMARIBO - Er zijn 100.000 Antigeen-sneltesten onderweg van Nederland naar Suriname. Deze worden zondag ingevlogen met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De schenking is onderdeel van een donatieprogramma van Nederland aan Suriname ter ondersteuning van bestrijding van de Covid-19-pandemie. Dit meldt de CDS.

Het donatieprogramma is een direct uitvloeisel van het succesvolle werkbezoek van president Santokhi aan Nederland vorige week. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid had in Nederland een schenkingsovereenkomst getekend met zijn Nederlandse ambtgenoot Hugo de Jonge. Hiermee is Suriname een jaar lang verzekerd van beschermingsmiddelen tegen Covid-19. Daaronder vallen handschoenen, schorten en sneltesten.

Eerder in juni stuurde Nederland in twee tranches 250.000 vaccins naar Suriname om te helpen bij de bestrijding van het coronavirus. Minister De Jonge heeft toegezegd uiteindelijk 500.000 tot 750.000 vaccins aan Suriname te willen doneren, afhankelijk van de leveringen aan Nederland en de behoefte in Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina