Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veerkrachtige U20-voetbalvrouwen kwalificeren zich

Veerkrachtige U20-voetbalvrouwen kwalificeren zich

16/09/2021 02:04 - Terence Oosterwolde

Saveira Gallant (10) krijgt de felicitaties van teamgenote Latifah Moedjijo na haar eerste goal tegen Belize.

Saveira Gallant (10) krijgt de felicitaties van teamgenote Latifah Moedjijo na haar eerste goal tegen Belize. Foto: Concacaf  

PARAMARIBO - "Suriname book their ticket to the Concacaf Women's U-20 Championship!" Daarmee pakte de Concacaf uit op haar socialemediakanalen nadat de nationale U20-vrouwenvoetbalselectie van Suriname Belize woensdag met 3-2 versloeg en als winnaar van groep D eindigde. Twee dagen eerder werd met 5-2 gezegevierd over Grenada.

Op Curaçao zijn maandag twaalf landen, onderverdeeld in vier poules, begonnen aan de kwalificatie van het Concacaf Women's Under-20 Championship. De winnaar van elke groep plaatst zich direct voor de knock-outfase van het kampioenschap volgend jaar. De groeps- en knock-outfase vinden plaats in het eerste kwartaal van 2022.

De prestatie van Suriname op Curaçao kreeg meer glans omdat het team zwaar werd getroffen door Covid-19. Nog vóór de openingspartij testten vijf speelsters positief. Woensdag volgden nog drie, waardoor bondscoach Hesron Jeroe tegen Belize slechts twaalf speelsters ter beschikking had.

Desondanks werd de winst behaald en daarmee kwalificatie voor het Concacaf-kampioenschap gerealiseerd. Saveira Gallant maakte in het FFK Stadion in de achtste en 55ste minuut haar goals. Het derde doelpunt was een auto-goal in de 66ste minuut van Shanell Thomas van de eilanders. Gallant had ook maandag tegen Grenada twee keer gescoord.

Na de tweede speeldag hebben zowel Suriname (groep D) als gastland Curaçao (C) zich gekwalificeerd. In de poules A en B valt de beslissing vrijdag. Bermuda heeft drie punten in groep A, Saint Vincent en de Grenadines en de Amerikaanse Maagdeneilanden elk één. In poule B hebben Kaaimaneilanden en de Bahama's elk drie en Anguilla nul.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina