Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boldewijn: ‘Brunswijk heeft gelijk over uitspraken Santokhi'

Boldewijn: ‘Brunswijk heeft gelijk over uitspraken Santokhi'

16/09/2021 14:23 - Euritha Tjan A Way

Vicepresident Ronnie Brunswijk (l) en president Chandrikapersad Santokhi na hun beëdiging op 16 juli 2020.

Vicepresident Ronnie Brunswijk (l) en president Chandrikapersad Santokhi na hun beëdiging op 16 juli 2020. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Bestuurskundige August Boldewijn vindt dat vicepresident Ronnie Brunswijk gelijk heeft als hij concludeert dat VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zijn partij Abop als een sta-in-de-weg ziet. Brunswijk zei woensdag via de media dat hij de uitspraken van Santokhi in Nederland niet kan waarderen.

Santokhi zei in Den Haag op wat later een partijbijeenkomst bleek te zijn, dat mensen niet snappen waarom hij om 28 zetels vroeg voor de verkiezingen van 2020. "Nu begrijpen ze het wel waarom. We gaan u vragen geef ons 28 en meer. Als u van het land een prachtig welvarend land wil maken."

Ook uit de uitspraak van Santokhi dat er mogelijk eerder verkiezingen komen kunnen, kan worden geconcludeerd dat er problemen zijn tussen de VHP en de Abop. Santokhi heeft tijdens de regeringspersconferentie maandag gemeld dat hij daarmee alleen maar bedoelde dat de VHP altijd klaar moet zijn voor verkiezingen. Brunswijk liet in de media ook doorschemeren dat hij vindt dat de NPS en PL niet genoeg betrokken worden bij het beleid dat uitgevoerd wordt. Hierdoor zijn deze coalitiegenoten soms niet op de hoogte van genomen besluiten over het beleid.

Boldewijn vindt het geen goed idee dat een partij de absolute meerderheid heeft in Suriname. "Omdat we geen ideologische partijen hebben in dit land. Alles wat partijen doen is pragmatisch, dus vandaag werken ze mee met de ene en morgen met de andere. Als je nu een absolute meerderheid hebt, komt er ook absolute macht, want parlementariërs in Suriname zitten er niet met hun kennis en geweten. Heel vaak zitten ze er om de partijleider te volgen, zoals dat ook gebeurde bij de NDP."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina